Volkswagen frist de Polo sedan op voor Rusland

volkswagen-polo-sedan-2015_01

Of de lancering van de Fiat Aegea er iets mee te maken heeft, kunnen we niet zeggen maar Volkswagen heeft de Polo sedan een facelift geven zodat die terug in tred loopt met de nieuwste rakkers van het gamma.

Ja, dat las je goed, er bestaat zoiets als een Polo sedan. Nu, voor de iets oudere lezers - alhoewel, 'ouder' - is dat geen onbekende term want midden jaren 90 kon je die ook bij ons kopen. Met achterop het Polo-insigne maar in wezen eigenlijk een vervolkswagende Seat Cordoba. Tegenwoordig geen Polo sedan meer bij de Belgische dealer te vinden, wel bij de Russische.

Die krijgt dus nu een facelift met hertekende grille, koplampen en velgen. Bi-xenonlichten zouden dan weer een optie zijn. Onder de kap steevast een 1.6-liter benzine die afhankelijk van de uitvoering 85 pk of 105 pk naar de voorwielen duwt. Niet meteen een winnaar voor onze Belgische markt, waarmee je meteen weet waarom 'ie niet meer te vinden is in onze contreien. In Rusland moet de Polo sedan opboksen tegen concurrentie van de Dacia Logan en de spiksplinternieuwe Fiat Aegea die vandaag werd voorgesteld.

volkswagen-polo-sedan-2015_01
volkswagen-polo-sedan-2015_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws