Fiat Aegea trekt ten aanval tegen Dacia Logan, maar niet bij ons

fiat-aegea_01

Een dag vroeger dan ze zelf vertelden (het blijven Italianen) stelt Fiat de Aegea voor. Een budgetsedan die furore moet maken in Turkije en stiekem al de designrichting toont voor modellen die wel naar onze contreien komen.

Er zit een historie in de Griekse mythologie achter de naam Aegea, dus op dat vlak zit het al goed. En dat kunnen we ook zeggen over het uiterlijk, want hoewel deze wagen in de markt gezet zal worden als een budgetwagen, voelt het visueel een stuk meer premium aan dan pakweg de Dacia Logan. Zie het dan ook eerder als een rivaal voor de Skoda Rapid. De visuele lijnen tonen trouwens de designrichting die Fiat zal uitgaan voor andere modellen zoals pakweg de Bravo.

Die laatste zal je hier kunnen aanschouwen, deze Aegea komt niet naar hier. Dat is spijtig, want binnenin lijkt het best aardig vertoeven. Onder de kap alleszins een collectie benzine- en dieselmotoren. Die gaan van 95 pk tot 120 pk. Niets wereldschokkend dus. Opties bestaan onder andere uit een infotainmentsysteem met aanraakscherm, een achteruitkijkcamera, navigatie en bediening op het stuur. Het blijft een budgetwagen natuurlijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws