Rijden we straks allemaal op deze Falken SUV-banden rond?

falken-tyre-mitsu-concept_2

Rubber is ons enige contact met de weg, tenminste als alles goedzit. Daarom zijn bandenfabrikanten steeds bezig met innovatie. Zo ook bij Falken, wiens nieuwste band te zien is onder de Mitsubishi XR-PHEV II SUV concept. De band heeft een speciaal profiel en dat is niet enkel voor de show.

Falken beweert namelijk dat de band geïnspireerd is op de banden uit de motorwereld. Daarbij biedt hij een lage rolweerstand en zorgt hij toch voor sportieve rijeigenschappen. Dat klinkt misschien gek, maar volgens Falken kan het door middel van een vlak oppervlak waar een aantal diepe groeven werden aangebracht, minder dan de vele groeven die we op conventionele autobanden zien. Het gevolg is dat Falken een beter contact met de weg voorziet, ook in de bochten, waarvoor een deel van de band een slingerende groef krijgt.

Falken ontwikkelde de band speficiek voor hybride SUV's, waar de efficiëntie erg belangrijk is. Op dit moment is de band nog niet in het productiestadium maar volgens Falken zal dat niet lang meer duren.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Glenn 18:38
afbeelding van Glenn

Hopelijk slijten die niet even snel als een motorband :o

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws