Volvo gaat 100 mensen autonoom rijdende auto geven

volvo-autonoom

Dat autonoom rijdende wagens geen ver toekomstverhaal is, wordt nog eens mooi bewezen door Volvo. Het Zweedse merk zal in 2017 honderd inwoners van Göteborg een zelfrijdende wagen geven om de technologie te perfectioneren met het Drive Me project.

Terwijl merken volop aan het testen zijn met autonoom rijdende wagens, heeft Volvo besloten om de wagens open te stellen aan het publiek. Een select publiek althans. Want 100 mensen die om en in het Zweedse Göteborg wonen zullen deelnemen aan het project dat in 2017 van start gaat.

Wat dat Drive Me project juist gaat doen? 100 wagens die zullen rijden zonder input van een chauffeur met de hulp van een multistraal laser scanner, vier omgevingsradars , een trifocal camera, twee radars voor lange afstand en twaalf ultrasoon sensoren gelinkt aan een HD 3D digitale map met GPS-data en een verkeersbordlezer. Iets simpeler? Geef je het adres in, dan zal de wagen gewoon zelf er naartoe rijden zonder dat je iets moet doen.

Initieel zal het project plaatsvinden in Göteborg. Moet je verder met de wagen, dan zal je zelf terug het stuur en pedalen in handen moeten nemen. Het komt dichtbij, zeg dat wij het gezegd hebben...

f

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws