Mercedes R-Klasse moet opkrassen voor GLE Coupe

mercedes-r-klasse_01

De geflopte luxueuze MPV van Mercedes met de afmetingen van een klein schiereiland loopt nog steeds van de productieband in Alabama. Omdat ze daar beginnen met de bouw van de GLE Coupe, moet de R-Klasse opzouten naar de AM General’s Commercial Assembly Plant in Indiana, Amerika. De fabriek waar de Humvee wordt gebouwd nota bene.

Voor we verder gaan, inderdaad, Mercedes bouwt nog steeds de R-Klasse. In landen zoals China verkoopt die namelijk als licht gezoete broodjes. Met de komst van de GLE Coupe en de al drukke vraag naar de ML- en GL-Klasse wordt het iets te druk in de Tuscaloosa-fabriek in Alabama (VS). Daarom gingen de Duitsers een samenwerkingscontract aan met AM General. Het bedrijf dat ons de HMMWV gaf. Een wagen die je beter kent met zijn straatnaam; de Humvee.

AM General mag namelijk in onderaanneming de R-Klasse verder bouwen in haar fabriek in Indiana (VS). Een goede zet, want in 2010 stopte de productie van de Hummer-modellen waarna het merk de MV-1 begon te bouwen, een voertuig voor gehandicapten. Op jaarbasis kan de fabriek zo'n 70.000 R-klasses produceren. Al zou het ons verbazen moesten ze die getallen halen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws