Officieel: Mercedes C 450 AMG Sport

mercedes-c450-amg-sport_04

Met de AMG Sport-lijn introduceert Mercedes een aardig alternatief voor mensen die geen behoefte hebben aan de pk-wedloop in de full-out AMG-modellen. Goedkoper, bijna even sportief en nog steeds met +360 pk onder de kap.

Audi doet het al jaren met de S-modellen, BMW heeft de M35i-rakkers en nu kan ook Mercedes meedoen met de AMG Sport-benaming. Met wat juist? Sportievere varianten van modellen die net onder de übersportievelingen worden geplaatst. In het geval van de C-Klasse heb je de C 63 AMG en net daaronder deze C 450 AMG Sport. Die doet geen beroep op de 4.0-liter V8, maar wel op de eveneens gloednieuwe 3-liter V6.

Een motor die in de SL 400 een al stevige 333 pk weet op te wekken, in deze opgepompte C-Klasse gaat het nog een stukje verder. Dankzij een verhoogde turbodruk pompt de motor met twee stalen longen 370 pk en 517 Nm naar de vier wielen via het 4MATIC-systeem. Inderdaad, een vierwielaandrijver. Voor zijwaarts hooliganisme moet je maar je heil zoeken bij de C 63 AMG. Topsnelheid is gelimiteerd op 250 km/u en een sprintje naar de honderd leg je af in 4,9 seconden (5 seconden voor de break).

mercedes-c450-amg-sport_04

Steroïden lenen

De C 450 AMG Sport keek eens lief naar zijn sterkere broer en krijgt er daardoor een hoop componenten van. Zo maken de aanpasbare dempers, aangepaste ophanging met extra negatieve camber en stijvere vering de oversteek van de C 63 AMG. De vierwielaandrijving krijgt een ratio van 33:67 procent mee.

Uiterlijk herken je de AMG Sport aan 18-duims velgen (met rubber in maatje 225/45 voor & 245/40 achter), een subtiel hertekende voorbumper en donkere uitlaatdempers achteraan. Heb je echt straffe ogen, dan merk je ook nog een subtiel spoilertje op en opgewaardeerd stopmateriaal achter de velgen.

mercedes-c450-amg-sport_04

Prijzen voor dit lekkers zouden niet meer al te lang op zich laten wachten.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws