Bentley wil dubbel zoveel verkopen in 2020

bentley-flying-spur-v8_04

In 2013 leverde Bentley 10.120 wagens af aan haar klanten en in 2018 wil het er 15.000 kunnen opleveren. Maar Bentley wil razendsnel blijven groeien en zet het doel op 20.000 stuks per jaar vanaf 2020. Hoe ze dat gaat doen? Zelfs dat weten we al.

Elke autobouwer wil groeien, maar luxemerken zoals Bentley dat op zeven jaar tijd wil verdubbelen, dat zijn opmerkelijke doelstellingen.

Het nieuws raakte bekend in een interview met CEO Wolfgang Duerheimer en werd nadien bevestigd door een woordvoerder van Bentley. “Mr. Duerheimer did say we are aiming for 20,000 a year by the end of the decade – it’s a nice goal to have.

Hoe ze die groei gaan waarmaken is ook al bekend, met SUV's. Ze stelde een tijdje geleden het EXP-9F SUV concept voor, dat zal de basis zijn voor een nieuw model dat in 2016 zal worden gelanceerd. De die-hard Bentley fans krijgen allicht een hartaanval, maar de groeimarkten zoals China en Rusland zitten echt te wachten op een model als dit. Die markten hebben een enorm potentieel waardoor het voor Bentley al snel interessant wordt.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws