Officieel: Opel Karl (2014)

opel-karl_16

Nadat gisteren wat pixels gelekt waren van de Opel KARL, zien we vandaag de zuivere beelden langs alle kanten. Daarbij valt op dat de Opel KARL opvallend veel wegheeft van de ... Hyundai i20 van de vorige generatie!?!

De Opel KARL moet de brave vijfdeursversie van de Opel ADAM worden. Geen wonder dus dat Opel dezelfde soortnaam hanteert en hem de naam van een uberDuitse man geeft.

Zo'n Opel KARL is een maatje kleiner dan de nieuwe Corsa, al deelt hij er heel wat familietrekken mee. Hij meet 3,68 meter lang en kan daarmee vijf personen huisvesten, volgens Opel met ruim voldoende plek voor iedereen. Opel installeert verschillende rijhulpsystemen op de Karl, waarmee ze de trend in het A-segment volgen. Zo krijgt hij Lane Departure Warning, Cruise Control en een snelheidsbegrenzer. Ook Hill Start Assist en Park Assist zijn mogelijke veiligheidstoebehoren.

Opel-KARL-officieel

Onder de kap van de Opel KARL vinden we de 1.0 driecilinder met 75 pk die we ook in de Corsa en ADAM terugvinden. De overbrenging gebeurt door middel van een handgeschakelde vijfversnellingsbak.

Ook binnenin kan de koper enkele items uit het hogere segment terugvinden. Zo zijn er verwarmde zetels of een verwarmd stuur, is er het IntelliLink infotainmentsysteem dat compatibel is met je smartphone en kan je een open dakje bestellen.

Opel-KARL-officieel

Opel geeft nog geen prijzen mee, die zullen er pas zijn tegen de lancering in de zomer van 2015. Verwacht dat de instapprijs onder de 10.000 euro ligt, net zoals bij zijn voorganger de Agila.

Opel-KARL-officieel

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
gedece 12:52
afbeelding van gedece

Ik zou eerder zeggen een kruising tussen Nissan Micra, Suzuki Celerio (achterkant) + wat Chevrolet Spark.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws