Deze Qoros 3 City SUV willen we wel in België

qoros-3-city-suv-3

Het Chinese Qoros blijft nieuwe modellen bouwen en zichzelf zo steeds beter voorbereiden op een Europese introductie. De laatste in de rij werd vandaag voorgesteld op de Guangzhou Auto Show: de Qoros 3 City SUV.

Een verrassing is de 3 City SUV zeker niet. In Genève werd het concept voorgesteld en enkele dagen geleden kregen we al erg gedetailleerde schetsen te zien. En nu we het finale resultaat zien, kunnen we alleen maar bevestigen wat we toen zeiden: wij willen deze Qoros in België, zo snel mogelijk.

Jan Modaal

Als basis voor deze 3 City SUV werd het platform van de 3 Sedan en 3 Hatch gebruikt. Onder de kap schuilt een 1.6 liter turbo viercilinder met 156 pk en 210 Nm. De sprint naar 100 km/u doet hij in 10.1 seconden als je voor de manuele zesbak kiest, wie opteert voor de zestraps DCT automaat doet er 10.8 seconden over. De topsnelheid bedraagt 208 km/u. Het gemiddelde verbruikt voor de 3 City SUV met manuele of automatische versnelling is respectievelijk 6.8 en 6.9 liter per 100 kilometer. Allemaal prima cijfers dus voor Jan Modaal in het gezapige Belgische verkeer.

Officieel: Qoros 3 City SUV

Hoger en betaalbaar

Vergeleken met de 3 hatch is deze City SUV 67mm hoger. De totale afmetingen bedragen: 4.452mm lang, 1.854mm breed en 1.504mm hoog.

Bij de lancering wordt de wagen aangeboden in vier uitvoeringen: Active, Style, Style Plus and Excite. Allemaal krijgen ze een 8-inch infotainmentsysteem uit eigen huis.

De Qoror 3 City SUV zal in Changshu worden gebouwd en eind dit jaar nog gecommercialiseerd worden vanaf 18.200 euro. Voorlopig wordt die nog niet verkocht in het westen.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws