Infiniti gaat met Q50 racen in het BTCC

infiniti-q50-btcc_01

Hoewel het logo van Infiniti op de F1-wagens van Red Bull plakt, kan het Japanse merk niet meteen uitpakken met een rijke geschiedenis in de racerij. Daar willen ze nu verandering in brengen door met een raceversie van de Q50 deel te nemen aan het British Touring Car Championship.

Infiniti moet en zal naam maken in Europa. Niet geheel om ons Europeanen een plezier te doen, wel om mee te kunnen spelen op de Chinese markt. Dat wisten we al eerder te vertellen. Het F1-team van Red Bull zijn ze al aan het sponsoren, maar echt opvallen doe je natuurlijk pas door zelf furore te maken in raceland. Daarom hebben ze een raceversie gemaakt van hun Q50 sedan om deel te nemen aan het British Touring Car Championship (BTCC).

Oorlogsslachtoffers

Het fabrieksteam gaat onder de naam 'Infiniti Support Our Paras Racing'. Inderdaad, een gekke naam. Al zit er wel verhaal achter. Zo werkt Infiniti samen met British veterans' charity Support Our Paras, een goed doel dat zorg draagt voor soldaten die gewond terugkomen van het slagveld. Volgens bronnen zullen zelfs enkele soldaten met letsel (denk dan aan geamputeerde arm of been) mee racen.

infiniti-q50-btcc_01

De Q50 BTCC zelf dan, die krijgt een geblazen 2.0-liter viercilinder benzine om binnen de regeltjes van het kampioenschap. Het debuut van de racewagen zullen we dit jaar nog zien.

infiniti-q50-btcc_01

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws