Bentley Mulsanne krijgt Speed-variant

bentley-mulsanne-speed_06

Ze komen bij Bentley niet vaak met nieuwe varianten van hun bestaande modellen, maar als ze het doen... Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mulsanne Speed, een luxueus salon dat je in 4,9 seconden van 0 naar 100 km/u brengt. Niet slecht voor een beest van 2.685 kg, toch?

Met de Mulsanne Speed krijgt de Mulsanne een nieuw topmodel in het aanbod. De 6¾‑liter V8 levert 537 pek en maar liefst 1.100 Nm aan koppel. Daarmee jaagt de Brit je in bovenstaande tijd van 0 naar 100 km/u, terwijl de teller pas stopt als je op 305 km/u zit. Een nieuwe besturing en dito sportophanging moeten de Bentley Mulsanne Speed sportiever uit de hoek laten komen dan zijn gewone broers.

Om het vermogen de baas te kunnen werd de versnellingsbak herbekeken, met aangepaste verhoudingen van de versnellingen tot gevolg. De Mulsanne Speed kan bij lage belasting rekenen op cilinderuitschakeling, waardoor hij rijdt als V4 in plaats van V8. De overgang van 8 naar 4 cilinders werd onder handen genomen en zou nu nog zachter verlopen. Volgens Bentley werd de Mulsanne 13 procent efficiënter, genoeg om aan de Euro6-norm te voldoen. Toch blaast de Mulsanne Speed nog altijd 342 g/km aan CO2 in de natuur, terwijl het verbruik op een stevig gemiddelde van 14,6 l/100 km blijft hangen.

2014-bentley-mulsanne-speed

Bentley biedt de Mulsanne Speed aan met vier nieuwe kleuren. En omdat achter elke kleur een doordacht verhaal zit, laten we hen dat graag zelf uit de doeken doen.

  • Spectre: Seemingly black at first glance, heavy gold metallic and a hint of green result in a rich tone inspired by reptilian skin.
  • Candy Red: A rich and deep liquid red.
  • Camel: Reminiscent of golden sands, Camel has a bright metallic highlight with a butterscotch mid-tone.
  • Marlin: A rich blue with a hint of green, inspired by the shade of deep ocean waters and with a metallic shimmer.
2014-bentley-mulsanne-speed

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws