Renault en Fiat gaan samen bestelwagens bouwen

fiat-doblo-vs-renault-kangoo-turbo-fr

Renault en Fiat hebben een overeenkomst gesloten voor het bouwen van een gemeenschappelijk lichte bedrijfsvoertuig. Daarmee lijkt Fiat weg te trekken van Opel, die de Combo van de Doblo afleidde.

Vanaf 2016 zal Fiat de bestelwagen aanbieden onder hun 'Fiat Professional' label. Het onderstel van de wagen zal aangeleverd worden door Renault, de stijl inbreng zal door Fiat worden uitgewerkt en 'zal over unieke en onderscheidendeelementen beschikken'. Daaronder verstaan we dat Fiat de wagen een nieuwe badge zal geven en misschien wat aan de koplampen zal doen. Alles meer dan dat mogen we als een positieve wind in het bedrijfswagenlandschap ervaren.

Bij Fiat en Renault zelf blijven ze vaag over welk model het gaat. Sommige bronnen hebben het dan ook over de Doblo/Kangoo, andere bronnen hebben het over een wagen van het formaat Scudo, een model dat Fiat nu samen met Peugeot en Citroën bouwt.

al heel wat samenwerkingen

Renault werkte eerder al samen met Nissan voor een kleine bestelwagen. De Kangoo werd toen uitgeleend en tot Kubistar omgedoopt. Ook Mercedes maakt gebruik van een Renault-basis voor de Citan bestelwagen. Verder heeft Renault een samenwerking met Opel voor de zwaardere bestelwagens die recent vernieuwd werden.

Een samenwerking met Fiat was er totnogtoe enkel voor de dieselmotorisaties van de Renault Master in 1980. Eind jaren '90 richtte Renault Trucks samen met IVECO (onderdeel van Fiat) Irisbus op, al verkocht Renault Trucks later al haar aandelen aan IVECO.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Sven 11:10
afbeelding van Sven

Het gaat nog wat verder, zelfs Toyota heeft een auto op basis van de Jumpy en zijn broeders in het gamma staan.

De Opel Combo is tegenwoordig overigens afgeleid van de Fiat Dobló. Enkel Ford, met de Tourneo Courier en consoorten, en Volkswagen, met de Caddy, hebben nog wat eigen modellen, zo lijkt het wel.

Filip 19:41
afbeelding van Filip

De nieuwe combo en Fiat zijn al mottig. Originele bestelwagen bestaan niet meer.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws