Leuvense studenten bouwen snelst accelererende elektrische auto in België

posterjune

Studenten van Group T in Leuven stelden vandaag hun elektrische project voor. Ze doopten hem June en laten hem in 2,7 seconden van 0 naar 100 km/u rijden.

Formula Group T is een formatie van 22 studenten die in 9 maanden tijd een wagen klaarstoomden voor de Formula Student competitie, die in Silverstone, Catalunya en Hockenheim plaatsvindt.

Ze maakten daarvoor een 3 meter lange en 1,5 meter brede wagen. Die weegt 210 kilogram. Vorig jaar bouwden ze een voertuig dat 20 procent meer woog en de 0-100 in 3,2 seconden afwerkte. Het jaar voordien, hun eerste jaar van deelname, deden ze dat nog in 3,6 seconden. Al zijn de Nederlanders van de TU Delft nog ietsje sneller met hun 2,15 seconden.

De elektrische racewagen heeft een topsnelheid van 140 km/u en kan terugleunen op een accu met 288 Lithium-Ion cellen. Het voertuig heeft daarmee 85 kW ter beschikking en verbruikt 5,86 kWh.

extra innovaties

Behalve het elektrische, zijn er nog een hoop andere innovaties. Zo werd het stuur gemaakt op basis van de hand van de bestuurder en werd het in 3D geprint. Ook is er een planetaire tandwielkast en krijgt het ding ook een monocoque van carbon, in plaats van staal.

Meer informatie over June van Formula Group T vind je op hun website.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws