De Dodge Charger kijkt altijd boos

De Dodge Charger

In New York zijn de deuren van de gelijknamige autoshow open gegaan. Een van de Amerikaanse musclecars die er vernieuwd werden is deze Charger.

Het is vooral om het koetswerk te doen bij deze facelift, iets wat musclecars misschien wel typeert. De Charger krijgt wat trekjes van de Dart mee maar oogt vooral enorm agressief.

Dat komt enerzijds door de rode kleur die in contrast gebracht wordt met de zwarte grille en details, maar ook de sculpturen van de wagen zelfs zorgen voor een gespierd voorkomen. Volgens Dodge is er geen enkel paneel helemaal plat, overal zit reliëf in. De twintig inchers, drie LED-ogen en LED-lijn in de koplampen zorgen voor stance.

De Dodge Charger

Ook binnenin werden er enkele wijzigingen doorgevoerd. Zo zien we een nieuw 7-inch TFT scherm voor het instrumentenpaneel en een 8.4-inch scherm voor het infotainmentsysteem.

Onder de kap schuilt een nieuwe Pentastar V6 met 296 pk, wie de Charger als SXT bestelt heeft de beschikking over 304 pk. Wie meer volume onder de kap wenst kan opnieuw kiezen voor de HEMI 5.7 liter V8 met 375 pk. De Charger SRT-8 komt er allicht binnenkort aan, maar daarover is vandaag nog niets bekend.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Sigaret... 07:08
afbeelding van Sigaret...

Dikke teleurstelling imo. Lijkt veel te veel op een Dart na deze aanpassingen. De Challenger daarentegen vind ik subliem.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws