Volvo spoelt financiële kater van 2012 door met winst in 2013

volvo

Volvo Car Group heeft er met 2013 een goed jaar opzitten. De Zweedse autobouwer maakte vanochtend bekend 109 miljoen euro winst gemaakt te hebben.

Ze hebben reden tot feesten bij Volvo, ze maakten vorig jaar 960 miljoen Zweedse kronen (109 miljoen euro) winst. Daarmee spoelen ze de financiële kater van 2012 door, toen de groep 542 miljoen Zweedse kronen verlies maakte. In totaal verkocht Volvo 427.840 wagens in 2013, dat is 1,4 procent meer dan 2012.

De goede resultaten zijn een gevolg van een goede verkoop in de tweede helft van het jaar, zegt topman Håkan Samuelsson. De eerste helft was een ramp, maar werd gelukkig goedgemaakt.

Europa en de Verenigde Staten bleken moeilijke markten voor Volvo in 2013. Gelukkig deden ze gouden zaken in China waardoor de cijfers op het einde van de rit groen kleurden.

Naast extra omzet hebben ze bij Volvo ook de focus gelegd op het drukken van de kosten, aldus de topman.

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Techno Patat 13:11
afbeelding van Techno Patat

Jep, en de facelift V60 zie je ook overal met die typische lease velgjes :P!

Techno Patat 19:54
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! Ik ben gelukkig alsek een R-design zie, in NL is dat bakken beter!

En ja ik ben jaloers op jullie polestars! Maar ik was deze week toevallig (euhm) bij een Volvo dealer en hij vertelde me dat ze gewoon te bestellen zijn, levertijd kan wel wat vloeken zijn :P!

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws