Porsche vervangt motoren van 911 GT3

porsche-911-gt3-engine-replacement

Pijnlijke mededeling bij Porsche: de vurige motoren van de 911 GT3 worden allemaal vervangen. Dat gebeurt nadat een aantal exemplaren in brand vlogen, oorzaak zou een probleem bij de bevestiging van de drijfstangen zijn.

785 stuks heeft Porsche van de nieuwe 911 GT3 verkocht- al werden ze nog niet allemaal afgeleverd - en allemaal hebben ze een nieuwe motor in het vooruitzicht. De ingenieurs doken hun ateliers in en vonden de oorzaak van het probleem bij een losse schroefverbinding bij de drijfstang. Die zou ervoor gezorgd hebben dat de carter beschadigd werd, waardoor olie kon gaan lekken met brand tot gevolg.

niet meer gebruiken

Porsche wil alle verdere risico vermijden en roept de klanten op om hun exemplaar niet meer te gebruiken tot nader bericht. Een medewerker van hun Porsche Centre zal de wagen komen ophalen en Porsche zal de wagen dan voorzien van een nieuwe motor. Op die nieuwe motor zullen verbeterde schroefverbindingen voorzien zijn. De getroffen klanten hebben normaalgezien al bericht gekregen van hun Porsche Centre. Op welke termijn de motoren vervangen zullen worden, is niet bekend.

stevige brok auto

In de Porsche 911 GT3 zit een 3.8 liter zescilinder boxermotor, goed voor 475 pk bij 8.250 rpm. Wie denkt daarmee de Porsche in zijn rooie te duwen, heeft het mis, de GT3 kan je tot 9.000 rpm laten gaan. De zescilinder is gekoppeld aan de gekende zeventraps PDK-versnellingsbak. De combinatie motor-versnellingsbak zorgt er voor dat de Porsche 911 GT3 in 3,5 seconden naar 100 km/u snelt. De topsnelheid ligt op 315 km/u. Wie een sprintje naar 200 km/u wil trekken, moet twaalf seconden uitrekken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Stealth 16:22
afbeelding van Stealth

Kan wel tellen als ontwerpfout. Maar de service na verkoop is natuurlijk wel top notch.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws