Hoeveel bollen tel jij? Citroën C4 Cactus is officieel

citroen-c4-cactus

De vormen van de C4 Cactus draaien al een tijdje mee in autoland maar zopas werden ze officieel voorgesteld op het productiemodel. Dat weegt slechts 965 kilogram en ziet eruit alsof het uit een LSD-droom komt. Créative Technologie ten beste.

De looks kreeg je dus eerder al te zien op de C-Cactus en de Cactus concept cars. Dat die het zonder al teveel wijzigingen tot productiemodel hebben geschopt, mag wel als gedurfd beschouwd worden. Met de nieuwe C4 Cactus gaat Citroën weer de creatieve toer op, iets wat de voorbije jaren steeds minder het geval was.


Opvallend zijn de airbumps, de karakteristieke bollen op de zijkant en de voor- en achterzijde zorgen voor de aparte looks maar zijn tegelijk in staat om kleine schokjes op te vangen. Verder heeft de C4 Cactus een apart ogende C-stijl, een glazen dak en LED-strips in de koplampen.

citroen-c4-cactus

Als motoren kiest Citroën voor een benzineversie met een CO2-uitstoot van minder dan 100 g/km en een dieselmotor die 3,1 l/100 km verbruikt (CO2-uitstoot 82 g/km). Verdere informatie over de motorisaties is nog niet beschikbaar. De C4 Cactus meet 4,16 meter lang, 1,73 meter breed en 1,48 meter hoog.

citroen-c4-cactus

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Vish 20:46
afbeelding van Vish

Zalig!

Hopelijk betaalbare 2de hands binnen een jaar of 4. Komt-ie hier zeker op de oprit voor vrouw & kinders.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws