Volvo S60 én V60 Polestar komen naar Nederland - niet naar België

volvo-s60-v60-polestart-2013

De snelste Volvo's komen naar Nederland, dat bevestigde Volvo zopas in een persbericht. Daarnaast zullen ze ook verkrijgbaar zijn in Canada, Japan, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. U leest het goed. België zit niet in dat lijstje.

Onze eigen schuld, zo lijkt het. Want in Nederland zijn ze grote fan van de R-modellen waar ze sinds 1994 vlot over de toonbank gaan. De afgelopen jaren werkte Volvo en Polestar verder aan het ontwikkelen van nog sportievere modellen en die samenwerking loont nu in een S60 en V60 van de huistuner. Daardoor lijkt het dat er in België te weinig R-modellen verkocht zijn om te kunnen spreken van een potentiële markt voor Volvo Polestar.

We zijn ontzettend trots op de S60 en V60 Polestar. Dit is een auto die is bedoeld voor dagelijks gebruik. Het is een echte rijdersauto waarmee men het hele jaar door moet kunnen rijden, op alle wegen en door alle weersomstandigheden,” zegt Christian Dahl, CEO van Polestar.

volvo-s60-v60-polestart-2013

Onder de kap schuilt een zescilinder turbocharged T6 die dankzij een nieuw twin-scroll turbo nu 350 pk sterk is vanaf 5.700 rpm. Het koppel van 500 Nm is volledig beschikbaar vanaf 2800 rpm. Alle uitlaatgassen gaan door een 2,5 inch breed uitlaatsysteem en zorgt daar voor het nodige orkest. Het blok wordt gekoppeld aan een zestraps automaat met schakelpaddles. Dat blok - in samenwerking met de Haldex vierwielaandrijving - knalt de auto in 4.9 seconden naar 100 km/u, de topsnelheid ligt op 250 km/u.

In Nederland zullen er vijftig exemplaren verkocht worden. Tegen welke prijs dat zal gebeuren is voorlopig een groot vraagteken.

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Carlos 11:36
afbeelding van Carlos

*zucht*
Diegene die er echt eentje willen halen er wel eentje in Nederland ^^
Zou niet de eerste keer zijn.

Wel een mooi ding die V60 in dat Polestar blauw :-p

Techno Patat 11:46
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad een knap ding! En een Polestar importeren lijkt me inderdaad niet te lastig, de keuring na 4jaar zal een andere zaak zijn...

Techno Patat 12:40
afbeelding van Techno Patat

Het zal voor nederlandse dealers zijn. Aan wie dat die dealer ze verkoopt zal Volvo worst wezen denk ik :-)! Wordt redelijk wat gedaan toch in de grensstreek. Een maat van me heeft zo een Alfa die gekocht is in nl en na 6 maand op Belgisch nummerplaat gezet (de mijne is ook zo ene maar uit Frankrijk...)!

En zo snel zullen ze toch niet wegzijn... Met hun bijtellingsregels en andere milieumaatregelen zal dit nog een duur beestje worden! En je hebt uiteindelijk 'maar' een Volvo (al zou ik deze liever hebben dan een S5 of 335i!). 2ehands zullen ze wel heel gewild worden binnen enkele jaren!

Carlos 17:46
afbeelding van Carlos

Een Volvo is heus wel een leuke wagen om mee te rijden ;-).
De V/S 60 is eerder een S4 vergelijking ^^

Techno Patat 19:09
afbeelding van Techno Patat

Ik had vroeger een S60 2.4d en heb deze generatie Volvo's al uitgebreid mogen testen ( https://autofans.be/reportages/nocat/6151-lezersbijdrage-volvo-test-trac... )! Ik weet het dus dat dit toffe bakken zijn hoor ;-), maar de mensen die zoveel geld willen geven aan een auto willen toch ook wel iets van prestige.

En dan zit je met een bmw of audisleutel (S4 of 5 maakt weinig uit van sleutel :-)! Maar ik vind dat deze eerder A5 sportback concurrent is dan A4) toch net iets beter helaas :(!

Glenn 21:05
afbeelding van Glenn

Ferme wagen, zeker de V. Maar waar is die M/RS/AMG killer van 500pk gebleven?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws