Tesla onderschat eigen kracht Model S

Er zijn maar weinige merken die je in hetzelfde schap kan leggen. De [Tesla Model S](http://www.autofans.be/nieuws/officieel/25579-tesla-maakt-voor-het-eerst-winst) versie met 60-kWh blijkt een stuk *potenter* te zijn dan Tesla zelf aangeeft.

Er zijn maar weinige merken die je in het "bescheiden" vak kan leggen. Tesla echter wel. De Model S versie met 60-kWh blijkt een stuk potenter te zijn dan Tesla zelf aangeeft.

De jongens van Drag Times ontdekten eerder al dat de topversie van deze elektrische wagen, de Model S 85 Performance, een stuk sneller was dan Tesla op gaf. Nu blijkt dat de instapper in hetzelfde bedje ziek is - alhoewel je hier moeilijk van een ziekte kan spreken.

Een sprintje nul naar honderd klokte Drag Times af op 5,1 seconden (meerdere malen). Meer dan een seconde sneller dan Tesla op geeft (6.2 seconden). De quarter-mile - het blijven Amerikanen - legt de Model S 60-kWh af in 13,7 seconden. Weeral een halve seconde sneller dan Tesla op geeft.

Een hoop meer pk's

Hoe dit kan? De jongens van Drag Times wijten het deels aan de kracht van de Tesla. Het merk zelf spreekt van 302 pk, in realiteit heeft hij er zo'n 320 pk. En elektrische pk's kan je nooit vergelijken met gewone pk's.

In België kost de Model S 60 kWh zo'n 72.600 euro. Een smak geld waarmee je ook een Maserati Ghibli of een dikke Duitser kan kopen. Maar geef toe, een elektrische wagen waarmee je alle dikke V6'en en V8'en het snot voor de ogen rijdt. Er zijn slechtere dingen voor moeder aarde.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws