Datsun terug van het autokerkhof, teaset nieuw model

Datsun K2

Dat Datsun, het merk waar Nissan vroeger furore mee maakte, terug van weggeweest is wisten we al. Nu krijgen we de eerste beelden te zien van hun nieuwe low budget model. Al is hij, in eerste instantie, niet voor de Belgische markt.

Twee schetsen stuurt Nissan/ Datsun de wereld in. Op 15 juli zal het nieuwe model onthult worden.

Niet voor onze regio

De K2, zoals hij intern wordt genoemd, zal het moeten opnemen tegen de Hyundai i10 en de - in onze regio onbekende - Maruti Wagon R. Datsun zal vooral opereren in India, Rusland, Indonesië en Zuid-Afrika waar de vraag naar goedkope vormen van transport hoog is.

Op de beelden zien we een redelijk "kek" wagentje met een scherpe snoet en honingraatmotief die wat weg heeft van de Subaru WRX Concept. Dan wel een WRX Concept die door een heel lauwe soep is gedraaid.

Datsun K2

Op het platform van de Nissan Micra

Datsuns kleinste zal, in tegenstelling tot wat er eerder gedacht werd, geen gebruik maken van het platform van de Lada Granta. De Nissan Micra zou met liefde zijn platform delen. Motorisch zou de K2 ook de 1.2 benzine van de Micra krijgen maar dan met een andere output (lees: waarschijnlijk minder pk's).

Of we Datsun ooit gaan terugzien op de Belgische markt blijft twijfelachtig. Door de alliantie van Nissan met Renault is het nog maar de vraag of die laatste een extra concurrent op de markt wil voor diens budgetmodel, Dacia.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws