Officieel: Audi A3 sedan

Officieel: Audi A3 sedan

Ze mogen bij Audi dan al een monsterlijk groot aanbod hebben, ze blijven gaatjes vinden: zoals deze A3 sedan. Volgens Audi is het segment van de compacte sedans het grootste ter wereld. Audi hoopt met deze A3 sedan een deeltje van de koek te nemen.

Audi zegt dat deze A3 sedan een "Tornado line" meekreeg in zijn design, al vinden wij deze A3 nu niet zo turbulent overkomen. De vierdeur heeft een 2,64 meter lange wielbasis en is in totaal 4,46 meter lang. Vergeleken met de A3 hatchback is deze 11mm breeder en 9mm lager.

Dankzij de lange wielbasis zouden passagiers achteraan een aangenamere rit moeten krijgen. Daarnaast krijg je ook meer bagage in de koffer, zo'n 425 liter, in de hatch had je minimaal 365 ter beschikking.

Officieel: Audi A3 sedan

Onder de kap van de A3 sedan schuilt een 2.0 TDI met 150 pk en 320 Nm. Die sprint naar 100 km/u in 8,7 seconden en verbruikt 4,1 liter. CO2 uitstoot zit op 107 g/km. De 1.4 TFSI zit op 140 pk en 250 Nm en krijgt Cilinder on Demand mee, waardoor het systeem desgewenst twee cilinders kan uitschakelen. Het verbruik ligt daarmee op 4,7 liter en de CO2 uitstoot op 109 g/km. Verder hebben we nog de 180 pk sterke 1.8 TFSI die ook over 250 Nm beschikt. Het iets sportievere blok doet de sprint in een respectabele 7,3 seconden. Verbruik ligt op 5,6 liter, CO2 uitstoot op 129 g/km. Al naargelang het blok krijg je een handgeschakelde zesbak of de S-tronic automaat.

Officieel: Audi A3 sedan

Standaard kan je op de A3 sedan kiezen voor velgen tussen 16 en 18 inch. Wie nog een maatje groter wil kan bij de Quattro-afdeling aankloppen.

Een Belgische prijs is voorlopig nog niet bekend gemaakt, we weten wel dat de 1.4 TFSI in Duitsland en "andere Europese landen" 25.000 euro zal kosten.

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 10:50
afbeelding van Techno Patat

Je zou maar Audi dealer zijn, waar moet je ze in godsnaam blijven zetten?

Ot: ik heb er een dubbel gevoel bij, de neus vind ik zeer knap, de achter- en zijkant roepen een en al A4! Het interieur is netjes, maar nu ook niet overtuigend. Vooral dat stuk grijs plastiek voor de bekerhouders doet iets raars?

Ik weet dat het een CLA concurrent is, maar ik zie deze auto gekocht worden door een heel ander publiek eigenlijk.

Carlos 11:29
afbeelding van Carlos

Over welk grijs stukje heb jij het patat? Ik zie enkel maar gewoon de middenconsole doorlopen :-) het verschil met de nieuwe A3 (sportback) is nihil of zelfs niets.
Verder ben ik zeker fan! Of er een break moet komen vind ik nog niet nodig. Het zou wel een leuke verrassing zijn en ben ik nog meer fan X-)
Vind het zelfs nu al moeilijk om te kiezen tussen sportback of deze :-p

Een dealer kan zelf beslissen om deze in de showroom te zetten he :-) ze moeten deze tenslotte ook aankopen om te showen.

Techno Patat 17:36
afbeelding van Techno Patat

Dat met de sigaretten aansteker in ;-)!

Ze kunnen kiezen, maar als ze geen hebben staan ga je als klant toch niet op goed geluk kopen zeker?

Kenny 20:41
afbeelding van Kenny

Dan sturen ze je gewoon naar D'Ieteren, daar hebben ze van IEDER model van de VGA-groep een model in voorraad ;-) Best indrukwekkend!

OT: ik vind deze echt wel een looker. Ik zou deze zelfs overwegen over een CLA. Enkel jammer dat ze hun techniek van de sedan/hatchback-koffer hier niet toepassen, was toch wel een win geweest.

Ben 12:37
afbeelding van Ben

Zelf ben ik een goed verdienende single die momenteel rijdt met een 3-jaar oude S4, nieuw aangekocht. Ik vind deze downsizing - betreffende buitenafmetingen - schitterend: indien nodig kunnen 4 volwassenen en bijhorende bagage nog altijd comfortabel vervoerd worden. En dat is dus zogoed als nooit nodig. Een A6, let alone een A8, vind ik voor mezelf belachelijk omvangrijk. Had m'n zinnen op de nieuwe Golf GTI gezet, maar de superieure afwerking en materiaalkeuze van Audi doen me toch erg twijfelen. Alhoewel, die Golf GTI pedigree ...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws