Nu officieel: BMW 4-serie Coupé concept

BMW 4-serie Coupé concept 2012

Je had het aan de titel kunnen merken, BMW noemt het voorlopig nog een concept waardoor het elk zinvol cijfer voor zich houdt. Geen motorengamma en geen prestaties dus.

De enige cijfers die we krijgen betreft afmetingen van de wagen. De 4-serie moet zich net zoals de 6-reeks voldoende weten onderscheiden, in zijn geval van de 3-reeks. Net daarom dat die wat groter wordt. De wielbasis wordt 5 centimeter langer dan de drie-reeks. De 4-reeks is ook 44 mm breder en 16 mm lager. Daarmee zou die heel wat sportiever op zijn poten moeten staan.


BMW 4-serie Coupé concept 2012

Wat je over de looks vindt moet je maar in de reacties loslaten. In onze ogen onderscheidt hij zich hoe dan ook voldoende van de drie reeks, net zoals de 6-reeks dat doet ten aanzien van de 5-reeks. Maar laat ons niet te voorbarig zijn, het is voorlopig een concept waardoor alle scherpe kantjes nog over boord kunnen worden gegooid. Al denken we dat er weinig of niets gewijzigd zal worden.

Het interieur werd verzorgd door BMW individual die op deze manier hun kunsten nog eens kunnen tonen. Het toont alvast de mogelijkheden.

Een productievariant zou allicht in het thuisland worden voorgesteld, in september volgend jaar op het autosalon van Frankfurt.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Wim 10:28
afbeelding van Wim

ik heb zo de indruk van Yves een mooiere render kan maken :)

Yvesw 12:52
afbeelding van Yvesw

Ik hoop dat in de productieversie die afschuwelijke side-vent afvalt, maar sinds de 3GT hem ook heeft hou ik mijn hart vast...
Uiteindelijk moeten we niet te hysterisch gaan doen. Het is gewoon een 3-reeks met - dankzij de conceptfase - enkele serieus over designed features. Een knappe wagen, maar ik hoop dat ze niet - omdat het nu een 4 is - de prijzen ook serieus naar boven gaan afronden....

@Wim: Hoe bedoelt u? Hij staat hier toch al in vol ornaat te pronken? :p

Yvesw 08:59
afbeelding van Yvesw

Ik vind houtinleg sowieso al fout :-p Kan me wel inbeelden dat de mensen die houtinleg mooi vinden ook graag rieten korven in hun BMW hebben.... Het Verre Oosten iemand?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws