Nog zeker drie seizoenen Topgear

topgear

We kregen al een paar keer de uitspraak "misschien wel de laatste aflevering ooit" te horen, maar voorlopig houden ze bij BBC de band rollende. BBC maakt bekend een contract te hebben gesloten voor drie nieuwe seizoenen.

TopGear, dat ene autoprogramma dat niet altijd om auto's draait en van de BBC is. Vooral dat laatste was tot vandaag niet echt correct. Grote mannen achter het wereldbekende programma waren Clarkson zelf, samen met TopGear producer Wilman. Beide heren startten in 2006 het bedrijf "Bedder 6" op waar de merknaam werd ondergebracht. Dat wil zeggen dat ook alle commerciële opbrengsten van en rond Topgear naar het bedrijfje gingen.

In 2007 kocht BBC zich voor het eerst in. Ze kocht destijds 50 procent van de aandelen waardoor Clarkson nog met 30% en Wilman nog met 20% overbleven. Nu werd bekend gemaakt dat de Engelse tv-maker ook de overige 50 procent zal opkopen. Het bedrag zou rond de acht miljoen euro schommelen, al zijn dat geruchten.

Dat wil zeggen dat vanaf heden alle opbrengsten wel naar de BBC gaan. Maar dat betekent ook dat BBC haar trio en producer een pak meer mag gaan betalen om het programma te houden zoals we het kennen. Clarkson ziet zijn aandelen dus in cash omgetoverd en mag rekenen op een hoger loon.

Voor ons doet het geld er uiteindelijk allemaal niet toe. Wij mogen er nu zeker van zijn dat we tot 2015 Topgear op ons scherm krijgen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Quin 20:29
afbeelding van Quin

Super! Hopelijk worden de seizoenen dan ook wat langer, want 6 afleveringen kun je bijna geen seizoen noemen (al kost de serie natuurlijk veel, en nu nog meer :)).

Yvesw 20:43
afbeelding van Yvesw

@Quin: Laatste bedrag dat ik hoorde (2008, voor de budget cuts) was een goede $2M per aflevering. Ongelooflijk duur programma, maar wel het meest bekeken van heel de BBC. Als je er de kijkcijfer van BBC bijneemt begrijp je wel waarom ze er nog eens drie seizoenen bij krijgen ;)

ps: Ik heb wat cijfers samengeplakt:
http://i.imgur.com/nSkBQ.jpg

Yvesw 20:51
afbeelding van Yvesw

Ps: Die millions zijn het aantal kijkers eh ;)

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws