Officieel: Citroën C4

De nieuwe C4 van Citroën is een feit. De vorige generatie liep al mee van 2004 en dus vonden de Fransen het tijd voor een opvolger. Die krijgt de lijnen mee die de andere nieuwe modellen uit het gamma reeds aangaven; ook de spyshots en concept cars gaven al die richting aan.

Milieuvriendelijkheid is ook bij deze wagen een codewoord, de microhybrides in de vorm van de e-HDi-motoren stoten slechts 109 g CO2/km uit. Later vult een versie met 99 g CO2/km het gamma aan. De C4 groeit 5 cm in de lengte, tot 4,33 m. De hoofdruimte werd geoptimaliseerd zodat een gevoel van ruimte werd verkregen, iets wat een basisvereiste lijkt te worden in het Citroën-gamma. De totale hoogte van de wagen kwam 3 cm hoger te liggen. Citroën claimt trouwens de grootste kofferruimte in haar klasse voor de C4, met 408 l. De C4 krijgt een aantal features mee die voorheen voor de grotere berlines gereserveerd waren. Zo krijgt de wagen een systeem voor dodehoekbewaking, een programmeerbare snelheidsbegrenzer/-regelaar (verschillende snelheden kunnen worden opgeslagen), elektrische lendensteun en massagefunctie in de zetels vooraan en een opnieuw doordachte individuele regeling van de klimaatregeling.

Officieel: Citroën C4
Officieel: Citroën C4
Officieel: Citroën C4
Officieel: Citroën C4
Officieel: Citroën C4
Officieel: Citroën C4

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Wim 09:52
afbeelding van Wim

vreemd stuur weg: check, nu nog een beetje dynamisch rijgedrag en we zijn er

Pieter Aertgeerts 11:20
afbeelding van Pieter Aertgeerts

Mag voor de deur komen te staan. Mooie vooruitgang, hopelijk houden ze die aan.

Wim 08:21
afbeelding van Wim

idd conventioneel, maar de ds4 komt nog, plus mss nog sportpaketten, solide basis is het belangrijkste

C4 21:47
afbeelding van C4

Heb er mij net eentje besteld. Oogt heel mooi. Mooi pakket aan mogelijkheden dewelke voordien voor de grotere broers waren weggelegd, en voor een degelijke prijs. Rijden is ook erg aangenaam. Diesel versie maakt haast geen lawaai in de passagiersruimte. Als je hem van dicht bij bekijkt zie je een beetje de accenten van de audi A3, opel astra enz. Maar toch wel met een eigen lijn.

derutter rudi 23:14
afbeelding van derutter rudi

ga zaterdag ook een offerte laate maaken voor een c4

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws