Audi komt dit jaar met 17 nieuwe modellen

audi-2018-roadmap

Waaronder een nieuwe A1 Sportback, SQ2 en nieuwe Q3.

2018 wordt opnieuw een druk jaar bij Audi. Met maar liefst 17 lanceringen van facelifts, vernieuwde modellen zoals de A6 en compleet nieuwe zoals de SUV Q8, beloven het drukke tijden bij de Duitsers het ganse jaar door. Op een naar verluidt uitgelekt document licht Audi nu een tipje van de sluier van drie andere modellen. Specifiek gaat het om een nieuwe A1 Sportback, de SQ2, een snellere versie van de Q2 en tenslotte een nieuwe Q3. Een model dat al langer aan vernieuwing toe was.

De opvolger van de A1 zal, in tegenstelling tot het huidige model, niet bij ons in Vorst worden gebouwd maar bij Seat in Martorell, Spanje. Bij ons neemt de elektrische SUV e-tron de plaats in van Audi's kleinste. De sportieve Q2 krijgt naar alle waarschijnlijkheid de geblazen 2.0-liter TFSI van de S1 met minstens 280 pk en standaard quattro-vierwielaandrijving. Bij de nieuwe Q3 zal het vooral de plug-in versie zijn die de aandacht trekt.

audi_e-tron

Naar de andere nieuwe modellen blijft het voorlopig gissen. Maar naast de e-tron, A6 en Q8 staat het vast dat er ook een nieuwe RS5 Sportback komt net als een RS Q5. Audi wil het RS-gamma namelijk flink uitbreiden. Zo is er zelfs sprake van een instap-R8 met de geblazen 3.0 V6 van de RS5 Coupé.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws