Volvo Gent kandidaat voor productie Lynk & Co

lynk-and-co-01

Volvo's Chinese eigenaar Geely overweegt naar verluidt om auto's van zijn gloednieuwe dochtermerk Lynk & Co te bouwen bij Volvo Gent.

Volvo Gent krijgt mogelijk uitzicht op een nieuw model van het Chinese zustermerk Lynk & Co. Het Chinese merk dat zopas in China gelanceerd werd positioneert zich tussen het merk Geely en Volvo en zou binnenkort ook zijn intrede maken op de Europese en Noord-Amerikaanse markt.

Het nieuws van de mogelijke productie bij Volvo Gent kwam er na uitlatingen van Lynk & Co's Senior Vice President Alain Visser. Geely wil Lynk & Co in 2019 naar de Europa markt brengen en in 2020 naar de Verenigde Staten waar de Volvofabriek in Charleston, South Carolina de productie zou krijgen toegewezen.

Lynk & Co's eerste model, de kleine SUV 01, zou in eerste instantie gebruik maken van benzine- en later ook hybride aandrijvingen van Volvo en deelt zijn platform met de XC40 die eveneens in Gent gebouwd wordt. Het Chinese merk heeft sterke ambities en wil tegen 2021 wereldwijd meer dan een half miljoen auto's verkopen, verspreidt over vijf tot zes modellen.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
andre123 16:14
afbeelding van andre123

wat mij betreft de enige manier om een beetje vertrouwen te scheppen in chinese makelij.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws