Peugeot houdt in op sportmodellen

peugeot-308-facelift-2017_02

Even leek het erop dat Peugeot weer het sportieve Franse merk van weleer ging worden. De 308 GTI en de 208 GTI by Peugeot Sport zijn alvast goeie zetten. Maar nu zegt Peugeot dat ze even gaan afwachten om dat gamma uit te breiden.

Geen nood, die 3008 GT kan je gewoon bestellen, maar nadat ze de euforische uitspraken over nostalgische GTi's deden, gingen ze even langs op de boekhouding. En de hoofdboekhouder zei wat alle boekhouders zouden zeggen; cijfers,cijfers, cijfers. Topman van Peugeot Jean-Philippe Imparato windt er dan ook geen doekjes om. De focus ligt op de verhoging van de verkoopscijfers.

"We willen meer dan twee miljoen auto's per jaar verkopen. Daarnaast willen we meer dan 50 procent daarvan buiten Europa aan de man brengen," klinkt het in AutoCar Magazine. "Tot we daar zijn, heb ik veel meer interesse in modellen waarvan we er honderdduizenden kunnen verkopen dan in modellen waarvan er slechts een paar verkocht worden."

Hij alludeert daarbij op een terugkeer naar de Noord-Amerikaanse markt. Ook een nieuwe sedan en een eventuele pick-up moeten de groei van Peugeot bevorderen.

Wel kondigt Imparato aan dat er nog wat leuks zit aan te komen. Hij sluit niet uit dat ze uiteindelijk wel sportmodellen blijven bouwen. Geen RCZ, maar iets "waar ze een record mee kunnen neerzetten op de Nürburgring".

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
Jos D. 19:54
afbeelding van Jos D.

Dat krijg je als je je bedrijf laten runnen door boekhouders ipv autoliefhebbers. Je hebt m.i. nood aan enkele imagomakers om je merk te promoten. Kijk naar BMW. Zo mainstream als wat tegenwoordig (voorwielaandrijving, downsizing, MPV...) om de verkoopsaantallen op te krikken maar ze vergeten hun roots niet met o.a. de M-reeks.

Adolf Vanoostende 02:38
afbeelding van Adolf Vanoostende

Dus Peugeot gaat de 308 Hybrid R bouwen en Nurburgringrecord (in Hybrideklasse ? ) vestigen ?

De specs vh concept vd 308 Hybrid R zagen er alvast veelbelovend uit : 500pk en een berg koppel (1.6 benzine zoals die nu in de 308 GTI 270 By Peugeot Sport te vinden is aangevuld met elektromotoren die de achterwielen aandrijven )

Dus als ze die 308 Hybrid R (plug-in) hybride tegen aanvaardbare prijs op de markt kunnen brengen , dan kunnen ze nieuw segment hothatches creëren , misschien moet ik de termen hot-hybrids of PHHEV (Plug in Hot Hybrid Electric verhicle ) laten patenteren ?

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws