Volkswagen denkt aan I.D. GTI

volkswagen-id-gti

Evolueren om te blijven bestaan, dat beseffen ze bij VW ook maar al te goed. Waardoor elektrische wagens binnen een jaartje of tien vaste waarde moeten zijn bij het merk. En daar hoort volgens de Duitsers ook een GTI-variant bij.

Het was Jürgen Stackmann, de sales- en marketingbaas van VW, die het nieuwtje liet vallen tijdens het autosalon van Detroit. Hij gelooft namelijk dat de GTI-formule duchtig zal veranderen en dat elektrische wagens daar toe kunnen bijdragen. Een ID GTI zeg maar, of moeten we GTE zeggen? Want die 'i' van de roemruchte letters staat natuurlijk voor injectie en in een elektromotor wordt niet al te veel geïnjecteerd.

Stackmann had het daarbij over vierwielaandrijving. Logisch, gezien het feit dat veel elektrische wagens meer kracht halen door een extra elektromotor aan de voor- of achteras te plaatsen. De I.D. had in standaardtrim alvast de beschikking over zo'n 168 pk, de daaropvolgende I.D. Buzz concept pakte uit met 369 pk. Genoeg voor een GTI/ GTE? Dat lijkt ons wel...

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws