Gerucht: BMW 3 GT krijgt de speer

bmw_3_series_gran_turismo_-_june_2016_49

Liefhebbers van de baleinwalvis, neem even een zakdoek ter hande, want de volgende generatie 3 Reeks kan wel eens een diersoort van zijn bestaan schrappen. Volgens geruchten mag de 3 GT na één generatie namelijk op pensioen. Ten faveure van de 4 Gran Coupe.

Altijd al het buitenbeentje in de BMW-line-up, de 3 GT. Want het is een samensmelting van een sedan met een stationwagen met een SUV. Modellen die BMW ook elk apart aanbiedt, waardoor je jezelf tegenwerkt. Iets dat ze volgens geruchten bij BMW ook inzien, want het heeft geen enkele financiële logica om de 3 GT nog een generatie in leven te houden.

Wanneer de volgende Dreier ten tonele verschijnt in 2019 bestaat de kans dus dat een GT-variant siert door afwezigheid. Waardoor het GT-cliënteel haar heil moet zoeken in de 3 Reeks Touring of de X3. Iets mis mee? We denken het niet.

En de 5 GT?

Wel, de 5 GT gaat volgens de wandelganggeruchten ook op pensioen. Het is te zeggen, 5 GT wordt 6 GT, om de bultrughatchback te herpositioneren in het gamma en het duidelijker te maken aan klanten dat er meer aan de hand is dan een opgetrokken achterste bij de GT.

Gaan jullie 'm missen, de 3 GT?

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Carlos 11:20
afbeelding van Carlos

Een 3 GT met wat M-opties kan ik best wel pruimen. Het zit hem natuurlijk altijd in wat aankleding. Een standaard leasing outfit is altijd saai...

Bart Du Bois 09:08
afbeelding van Bart Du Bois

De 3 GT is een vermomde 5- reeks:
enorme beenruimte, flinke koffer, betere afwerking. Goed nieuws voor de herverkoopwaarde m.i.

Glenn 09:50
afbeelding van Glenn

Dit ding zal ik niet missen. Buiten meer been ruimte is het minder praktisch dan een touring en lelijker dan een (gran) coupe.
Dit model heeft trouwens niets met een 5 reeks te maken, staat op verlengd 3 reeks onderstel en het dashboard is identiek aan de gewone 3 reeks.

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws