Nu wel? Volkswagen plot Up GTI met 115 pk

vw-up-gti-render_01

Sinds de facelift valt er tot 90 pk te rapen in de UP!. Genoeg kracht voor een vermakelijke rit, maar Autofans wachten natuurlijk al een eeuwigheid op de UP GTI. Want de Lupo GTI verdient een spirituele opvolger. Wel, het zou er eindelijk van komen.

Moeten we Britse media geloven, dan is Volkswagen volop bezig met de ontwikkeling van een straffere UP!. Dat die de GTI-naam zal dragen is evenmin duidelijk. Wel doen de eerste prototypes het met de 1-liter driecilinder van de Golf Bluemotion onder de kap. Goed voor 115 pk en 200 Nm. Klinkt niet exuberant, maar koppel dit aan een op punt gestelde ophanging en een leeggewicht van zo'n 900 kilogram en je kan een vermakelijke rivaal voor de Suzuki Swift Sport krijgen.

Het slechte nieuws? De ingenieurs van VW lieten ontvallen dat de prototypes met DSG goed zijn voor een sprint naar de honderd in zo'n 8 seconden. Niet die sprinttijd is daarbij het probleem, wel het feit dat Volkswagen blijkbaar voor de automaat gaat. Want geef toe, in zo'n kleine snelle gebakjes wil je toch gewoon zelf roeren door de verzetten?

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 12:24
afbeelding van Wim

altijd leuk, moet er gewoon komen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws