BMW onthult vandaag zes-in-lijn diesel met 4 turbo's

bmw4-turbo_01

Moeten we de heren van Bimmerboard geloven, dan zal BMW vandaag een nieuwe zescilinder diesel voorstellen met niet één, twee of drie turbo's, maar wel met 4 hulplongen. Goed voor 760 Nm koppel. Alsjeblieft.

Het is een publiek geheim dat BMW werkt aan aan een dieselblok met vier turbo's. Waarom ook niet, want het gebruikt al langer een tri-turbo diesel in haar M50d modellen. Daar kan heus nog een turbootje bij. Dat nieuwe blok zou worden onthuld op het Vienna Motor symposium het komende weekend, een internationaal congres waar automerken een wedstrijdje 'ver plassen' plegen met hun motorblokken.

Terug naar de 'quad-turbo' zes-in-lijn. Met een longinhoud van 3-liter moet het blok goed zijn voor 394 pk en 760 Nm koppel. Een peulenschil meer dan de 381 pk en 740 Nm die het tri-turbo-blok aanbiedt, maar zonder twijfel zal de vermogensontplooiing een stuk vlotter verlopen. Getuige het eerste productiemodel dat beroep mag doen op de vierblazer. Want de 750d xDrive sprint met de blok volgens Bimmerboard in 4,5 seconden naar de honderd.

Daarnaast pocht BMW dat het verbruik tegenover de i6 met drie turbo's wordt ingetoomd met 5 procent (lees: even jeuk aan je voet en het verbruik is identiek) en dat het koppel gelimiteerd is op 760 Nm omdat de 8-traps automaat van ZF niet meer aan kan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (4)

Plaats een reactie
jre 16:45
afbeelding van jre

Dat vraag ik me ook af. De turbo's zelf vallen wel mee, maar er moet alleszins een hele wirwar van leidingen rond komen.

Plaatsgebrek zal er onder de kap van een 5-serie niet zijn. Het M5 blok past er ook in.

Evo x 21:58
afbeelding van Evo x

Turbo lag 's dan onbestaande waarschijnlijk, en vraag me af tot hoeveel toeren da beesjes dan kan 'boosten'. 's Na 3d tr ook nog dolle pret. Als je dan lucht filter eraf legt, moe nogal turbine concert zijn. (verslavend diene pssssht) ;)

Davy 20:40
afbeelding van Davy

Allemaal mooi op papier, zoek op google naar turbo probs, doe dit X4...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws