Ford’s roddelronde: Kuga facelift en hetere Fiesta ST

ford-escape-2015_01

Zet je roddelradio alvast maar een tikkeltje luider, want we hebben twee sappige geruchten over Ford te pakken die elke laag van de bevolking kunnen bekoren. Van een opgefriste Kuga, tot een snellere Fiesta ST!

Geruchten in autoland, de wandelgangen hanger er dagelijks vol van. Niet gek als je bedenkt dat er duizenden mensen in een sector werken waar continu nieuwe producten moeten worden geheimgehouden tot ze gelanceerd worden. De laatste koffiekletskes gaan vooral over Ford, want de blauwe ovaal zou de komende twee maanden wel eens twee leuke nieuwigheden kunnen lanceren.

Kuga Facelift

Het eerste gerucht werd door Ford zelf aangewakkerd. Op 22 februari zal het namelijk een 'nieuw model' tonen met de laatste in-car technologie op het Mobile World Congress evenement in Barcelona. De kans is groot dat het hier over de opgefriste Kuga gaat, want zijn Amerikaanse tweelingbroer, de Escape, werd eind vorig jaar al opgefrist. Waarbij de SUV SYNC3 aan boord kreeg, niet toevallig Fords laatste evolutie inzage 'in-car technologie'.

ford-escape-2015

Fiesta ST Plus

Vanaf nu begeven we ons diep in de krochten van het internet, want daar horen we stemmen achter de muur die spreken van de Fiesta ST Plus. De watte? Wel, Ford heeft officieel te kennen gegeven dat er geen Fiesta RS zal komen waardoor fans in zak en as zaten. Die fans zou het merk op het autosalon van Genève wel eens terug willen bekoren met een opgepompte versie van de ST. Geen RS, wel een soort van ST Plus, met een strakker chassis, breder spoor vooraan een een licht opgepompte 1.6 Ecoboost. Zowat vergelijkbaar met wat Peugeot doet met de 208 GTi by Peugeot Sport.

 ford-fiesta-st

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws