Spannend: Binnenkort BMW i3 met range van +200 km?

bmw-i3_2014_charging

Volgens een insider van het merk met het propellerlogo komt er binnenkort een update van de i3 aan. Grootste nieuwigheid zal daarbij de gegroeide range zijn. De bron spreekt alvast van +200 kilometer op een volle batterij.

Hoewel niemand het officieel kan bevestigen, is het niet helemaal onverwacht dat BMW met een update zou komen van haar i3. Nu hij volgend jaar aan zijn derde levensjaar begint zou er wel eens een facelift op til kunnen staan.

Of dat visuele veranderingen meebrengt, dat weten niet. Wel zou de range volgens een bron groeien dankzij een 'geoptimaliseerde aandrijving'. Die moet er voor zorgen dat je voortaan +200 kilometer kan afleggen op volle batterijen. Op dit moment is dat nog zo'n realistische 150 kilometer. Eigenaars van het huidige model zouden de update kunnen retrofitten in hun i3.

Update: BMW BeLux werpt wat licht op de geruchten

Naar aanleiding van het artikel gaf BMW België ons wat meer informatie. Zo komt er inderdaad eind 2016 een bijkomende 'motorisatie' met een grotere batterijencapaciteit in de i3 te liggen. Daardoor zullen er dus twee versies van de batterij (en rijbereik) beschikbaar zijn. Waardoor we waarschijnlijk kunnen concluderen dat de i3 met grotere range (lees: sterkere batterij) ook wat duurder in aankoop zal zijn.

Tenslotte nog een verkooppraatje (kom, we gunnen zet het): In België is de i3 de bestverkopende elektrische stadswagen, wereldwijd staat 'ie op nummertje drie.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws