Neemt Opel nieuwe GT mee naar Frankfurt?

opel-monza_concept_2013_01

Een GTC-variant van de Astra (lees: driedeurs) zit er niet meer in, toch zou Opel een sportieve voorwielaangedreven coupé op til hebben staan om Audi TT en consorten aan te vallen. Althans, die geruchten kwamen toe met een Britse boot.

Britse media weet het bijna zeker dat Opel met een fraaie coupé naar het autosalon van Genève zal komen begin volgend jaar. Die zal de badge 'GT' achterop dragen en weliswaar nog een concept zijn. Desalniettemin is de kans groot dat Opel de wagen in productie zal nemen tegen 2017/ 2018. Hoe we daar zo zeker van zijn? Wel, het Duitse merk zal tegen 2020 maar liefst 29 nieuwe wagens lanceren. Een betaalbare coupé is daarbij dus zeker een kanshebber. Zeker nu er geen driedeursvariant meer komt van de Astra.

'Astra GT'

Daarop zou de wagen - onderhuids - dan ook grotendeels gebaseerd zijn, op de nieuwe generatie Astra. Verwacht je dus aan voorwielaandrijving en de blokken (benzine en diesel) vanuit de C-segmenter. Wij dromen alvast hardop van een OPC-variant om de Audi TTS en Volkswagen Scirocco R aan te vallen.

Afbeelding is de Opel Monza Concept uit 2013

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws