Mercedes gaat nog eens goed rammelen met modelnamen

gla_concept_09

Volgens de laatste geruchten gaat Mercedes al haar SUV's voorzien van een nieuwe naam. Zo zal de ML door het leven gaan als GLE, de GLK als GLC en GL als GLS. Reden daarvoor? Om het ons makkelijker te maken. Nu ja.

De redenering erachter is logisch, hun kleinste SUV, de GLA is vernoemd naar de A-Klasse waarop hij gebaseerd is. Daarom is het ook makkelijker om alle andere SUV's te vernoemen naar de versie waarop hij gebaseerd is. Daardoor zou de Mercedes ML - één van hun paradepaardjes -, door het leven gaan als GLE. Dit omdat hij gerelateerd is aan de E-Klasse. De X6-concurrent die begin dit jaar het licht zag als concept zal dan GLE Coupe heten.

Met de G van marketing

De GLK? Die zal dan GLC worden. De big daddy bij Mercedes, de GL, zal door het leven gaan als GLS. Kan je nog volgen? Of Mercedes de naamsveranderingen zal doorvoeren is echter nog niet geweten. Het is Ola Källenius, hoofd van de marketingsafdeling, die met het idee rondloopt. De ex-baas van AMG hoopt op die manier de naamgeving van de modellen een stuk logischer te maken. Wij zouden het er alvast moeilijk mee hebben.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws