Op 6 mei onthult Fiat haar "500B"

Fiat 500B

Op 6 mei organiseert Fiat een presentatie waar het haar industrieel plan voor de komende jaren zal voorstellen. Volgens de geruchten zullen de Italianen van die gelegenheid gebruik maken om de gloednieuwe Fiat 500B voor te stellen.

De Fiat 500B wordt de Fiat 500-variant in het B-segment. De vijfdeurs moet de strijd aan gaan met de Mini vijfdeurs. De 500B zal gebouwd worden op het B-wide platform dat vandaag onder de 500L, 500X en Jeep Renegade schuilt. Het delen van dat platform zorgt uiteraard voor een besparing in de kosten.

Daarmee breidt Fiat opnieuw haar 500-gamma uit. Volgens de geruchten zou deze 500B de opvolger van de Fiat Punto worden, maar die geruchten werden voorlopig door niemand bevestigd.

De 500B zou volgend jaar in productie gaan.

Laatst gepubliceerd

Reacties (11)

Plaats een reactie
Techno Patat 18:17
afbeelding van Techno Patat

Een mening die ik niet deel eigenlijk. De 500xl is een prima goedkope wagen voor mensen die als 2e wagen ook een gezinswagen nodig hebben. Relatief goedkoop, zuinig, leuk benzine motortje om je kindjes mee naar de klas te brengen en terug naar huis en cool uiterlijk (vooral omdat je ze veel ziet in toffe kleurtjes dan!).

Mijn zus heeft sedert dit weekend een 500 (geen xl) gekocht en ook dat is een prima gebakje. Ligt leuk op de weg, zuinig as hell (1.2 met 64 pk :P!), leuke kleurtjes en leuk interieurtje ook! En alles komt veel minder chiqué over dan een mini. Het is eerder tof dan chique...

Of ik zit te wachten op een golf concurrent met 500 trekjes is nog een andere zaak :P!

Techno Patat 21:23
afbeelding van Techno Patat

Da's wel nbeetje waar! En de 500xl vind ik vooral geinig omdat je duizend grijze opel zafira's/agila's ziet! Dan is een 500xl in een hip kleurtje een verademing :-)!

Over de Punto en Bravo heb je helaas wel gelijk, laat het een eigen design hebben en hou vooral de 500 en consoorten in hun eigen hoek! Maarja, elken euro is een euro hé voor die mannen!

Kenny 21:00
afbeelding van Kenny

Ik vind het eigenlijk best een goed idee van Fiat, mochten ze '500' reeks doortrekken naar een groot deel van hun gamma. Zo zou de 500 automatisch een soort leuk 'submerk' van Fiat worden. Ze moeten enkel opletten met hun letters erachter. Een 500B zou een opvolger van de Punto zijn, terwijl de 500C weer de kleine cabrio is :).

Thijs 23:18
afbeelding van Thijs

Achterlichten van de Mini Paceman...?

Stealth 08:48
afbeelding van Stealth

Ik vind het ook een goed idee (en zelfs slim van Fiat) om een deel van het gamma op te bouwen vanuit een succesvol model. Als die nu een mooi eigen gezicht krijgen wat zou daar dan mis mee kunnen zijn. Alle Audi's en BMW's lijken toch ook op elkaar?

Techno Patat 10:46
afbeelding van Techno Patat

Inderdaad! Snel eens een mailtje zenden naar Fiat Marketing :D!

BePa 12:55
afbeelding van BePa

Ook Fiat werkt aan een 'gewone' lijn naast de 500-lijn, die de naam Panda zal krijgen. Ook van de Panda komen er dus meer varianten.
De twee historisch meest succesvolle Fiats worden dus het uitgangspunt van het hele gamma.

Ik ben dat vergelijk met Mini eigenlijk wat beu: het heeft er weinig mee te maken. Mini's zijn wellicht leuke en fijn sturende auto's voor een hoog (premium-)budget. Van de kleine 500 kan je dat misschien ook zeggen, de 500L en Living kan je bezwaarlijk 'premium' noemen, niet op vlak van afwerking en gelukkig ook niet qua prijs...
Het is dus enkel indien de Panda-lijn richting low-budget (à là Dacia) gaat, dat ik het onderscheid zie...

Ik vind de afgebeelde 500B overigens een best aantrekkelijk ding !
En het ziet er naar uit dat de wederopstanding van Fiat (na de overname van Chrysler en Jeep) als wereldspeler in het vizier komt: een pak nieuwe modellen met gedeelde platforms zijn in aantocht... wachten op 6 mei !

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws