Gerucht nr150: Ferrari Enzo opvolger heeft een naam

Ferrari F150 info

Er is al veel geschreven over de Ferrari Enzo opvolger. In februari dit jaar werd er gespeculeerd dat hij F70 zou heten en over 920pk zou beschikken. Begin deze maand kwam er weer een heleboel informatie bovendrijven dankzij Ferrari's eigen officieel magazine. Vandaag lekte een beeld uit een presentatie. Dankzij deze slide worden enkele vaak gestelde vragen opgelost. Al moet je, door het ontbreken van de oorsprong van het beeld, alles met het nodige argwaan bekijken.

Het ding heeft eindelijk een naam, namelijk de F150. Dit is opmerkelijk, want begin dit jaar had Ferrari heibel met Ford omdat diezelfde Ford, met hun F150 pick-up, niet wou dat Ferrari de naam zou gebruiken. Nu blijkt dat ze alsnog de "F150" naam gaan gebruiken.

De F150 zou evenveel gewicht in de schaal leggen als de Enzo, namelijk 1,365 kg. Hoewel dit niet als een evolutie klinkt zijn we bij Autofans toch verrast. Meer power, een elektromotor, KERS, meer luxe en toch het zelfde gewicht behouden. Hoedje af...
Voor de de groene jongens onder ons is er ook goed nieuws. De F150 zou maar eventjes 300gram CO2/km minder uitstoten dan zijn Enzo-voorvader (van 540gram naar <240 gram). Dit toont nog maar eens aan hoe ver de autosector geëvolueerd is op tien jaar tijd.

Verder gaat de F150 twee seconden sneller naar de 200km/u dan de Enzo. Niet dat dit representatief is voor zijn prestaties. Het toont enkel aan dat zijn topsnelheid boven de 199,99km/u zal liggen, maar dat leek ons wel logisch. Een rondje Fiorano zal je vijf seconden sneller afleggen dan met je Enzo.

Ferrari zal hun paradepaardje naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar op de Geneva Motor Show presenteren.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws