Belg wordt geflitst aan 696 km/u in Wallonië

opel-astra-ticket

Gekiekt worden aan 696 km/u met een Opel Astra. Zware voet of zware fout van de Waalse politie?

De snelste auto ter wereld? Geen gerief van Koenigsegg, Bugatti of Hennessey, volgens de Waalse politie is het een Opel Astra. De Franstalige arm der wet wist namelijk een Astra nabij Quiévrain (Henegouwen) op de plaat te zetten met 696 km/u in een zone 50. Het goede nieuws? Na correctie sprak de politie nog maar over 654 km/u. Gelukkig.

Alleen weten we allemaal natuurlijk dat een Astra geen 696 km/u loopt, zelfs niet met de wind in de rug. Een computerfout dus. Eentje die waarschijnlijk vergeten was een komma te plaatsen. De eigenaar van de Astra nam contact op met de lokale politie en die zagen meteen ook in dat er iets niet koosjer was. De gegevens werden opnieuw bekeken, de boete werd kwijtgescholden en de politie besloot een nieuw proces verbaal op te maken. Met de juiste snelheid deze keer, hopelijk.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Julia 21:26
afbeelding van Julia

Dat is pas een lachertje. Ik ben toch benieuwd naar de daadwerkelijke snelheid, om een of andere rede. Is het dan wel te achterhalen? Nou ja, duidelijk is wel dat die jet de maximum snelheid heeft overschreden :)

Adriaan 09:13
afbeelding van Adriaan

Blijkbaar stond de comma een plaatsje verkeerd, en was zijn snelheid 69,6km/uur.

andre123 21:16
afbeelding van andre123

software fout! en alles is vergeven

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws