Maf: In Malta staat verlaten 90's Subaru-garage, showroommodellen incluis

subaru-malta-garage_03

Je ooit afgevraagd hoe een Subaru-dealer er rond de jaren 90 uit zag? Dan boek je best snel een vlucht richting Malta, want het kleine eiland in de Middellandse Zee herbergt een intacte garage van die periode, inclusief showroomwagens onder het stof. Compleet gek.

Stopt in België een dealer, dan verkoopt 'ie meestal zijn inboedel, wordt het gebouw gesloopt en komt er een appartementsblok op te staan. In Malta heerst er echter een meer zuiders sfeertje, waardoor als niemand moeite doet, dingen blijven zoals ze zijn. Zo ook het geval bij deze Subaru-garage. De eigenaar trok de deur achter zich dicht eind jaren 90 om nooit meer terug te keren. Waardoor er al decennia lang de tijd is blijven stilstaan.

subaru-malta-garage

Jawel, sinds die laatste draai aan de sleutel is alles blijven staan zoals het stond, waardoor er op de showroomvloer modellen staan zoals Sambar, Impreza, Justy én een zeldzame XT. Allemaal met showroomkilometers op de klok. Het zorgt voor een absurde sfeer. Te meer omdat de garage niet ergens aan het einde van een verlaten weg ligt maar aan een druk rond punt aan het dorpje Mosta. Of met andere woorden; al twintig jaar lang passeren hier dagelijks honderden - misschien wel duizenden - mensen zonder zich af te vragen waarom de Subaru-dealer geen nieuwe Levorg heeft staan. Lang leve de zuiderse mentaliteit!

subaru-malta-garage

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ken Divjak 21:10
afbeelding van Ken Divjak

De beste man was wel fameus voor op zijn tijd, om toen al zijn hele showroom in het wit te zetten!

PS: I know, Zuiderse landen and all that, maar toch leuk.

Harpy 08:07
afbeelding van Harpy

Hier in Olen staat nog een Renault 25 in het bruin in de showroom van een oude garage. In Noorderwijk staan nog een oude saab en oude mazda, samen met wat oude motoren in de originele showroom van de Herentalse mazda garage. Lang leve de belgische mentaliteit?

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws