Deze BMW 3.0 CSL is stiekem een koopje

bmw-30-csl-auction_01

Natuurlijk kan je een nieuwe BMW M4 kopen... of voor datzelfde geld deze heerlijke gerestaureerde 3.0 CSL. Jep, wij weten ook waar onze duiten aan uit te geven in die situatie.

Een tijdloze klassieker die ook nog eens een lekker raceverhaal rond zich heeft hangen, zo'n 3.0 CSL. Met amper 1.265 geproduceerde stuks ook nog eens zeldzaam. Deze 3.0 CSL die binnenkort onder de hamer gaat heeft zijn kwaliteiten maar ook wat details die de prijs stevig drukken. En daar kan je als Autofan de vruchten van plukken. Het goede nieuws? Deze 3.0 CSL is compleet gerestaureerd, opnieuw gespoten in het correcte Taiga groen en de gehele aandrijflijn en ophanging werd terug op punt gesteld door een Ferrari-specialist. Het feestje helemaal op gang trekken? SilverstoneAuctions verwacht dat hij onder de hamer gaat voor een bedrag tussen de 77.000 en 88.000 euro.

bmw-30-csl-auction

M4 geld dus. Maar waarom? Wel, allemaal puntjes waar enkel de autoverzamelaar over struikelt die auto's ziet als een waardeobject, geen rij-object. Zo kan je discussiëren dat die 120.000 kilometer op de teller best wel hoog is. De 8 eigenaars, dat doet 'm ook geen goed voor de waarde. De echt doodsteek? Het stuur staat aan de rechterkant. Waardoor je al Brits moet zijn om hier geld voor neer te leggen. Toch, beter dan dit worden ze bijna niet, de BMW's.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 09:10
afbeelding van Wim

Want one

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws