Jeep Renegade pick-up is knap staaltje huiswerk

jeep-renegade-pick-up_01

Een handige Amerikaan vond zijn Renegade niet utilitair genoeg en bouwde de SUV om tot een pick-up. Het resultaat ziet er niet mis uit en staat te koop op eBay, uiteraard...

Hoewel je Jeep associeert met utilitaire voertuigen die zonder problemen bovenop de Mount Everest geraken heeft het merk nog nooit een pick-up uitgebracht, of je moet de Scrambler en Comanche 'pick-up-ig' genoeg vinden. Dit jaar zou het er evenwel van komen, een pick-up gebaseerd op de nieuwe Wrangler. Een vlijtige werkman kon echter niet wachten op de real-deal en verbouwde een Renegade om tot pick-up.

jeep-renegade-pick-up

Daarmee keek hij goed naar de Comanche concept die Jeep vorig jaar bouwde. Ook gebaseerd op de Renegade. De gelijkenissen zijn dan ook treffend wat deze huis-en-tuin-oefening des te knapper maakt. Deed Jeeps interpretatie het nog met een diesel, dan doet deze creatie het met de 2.4-liter Tigerschark benzine met 180 pk. Na amper 27.036 kilometer op de teller heeft de eigenaar besloten zijn Renegade pick-up van de hand te doen. Momenteel staat het bod op 20.100 Amerikaanse knoeten.

jeep-renegade-pick-up

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws