Hot Wheels VW T2 kost evenveel als je huis

hot-wheels-beach-bomb_prototype_1

Ga snel even in de speelgoeddozen bij je ouders op zolder kijken, want misschien heb jij ook een mini-modelletje dat geld waard is...

Want dit paarse gevalletje is zijn geld meer dan waard. Volgens schatters in de Antiques Road Show, ongeveer de Amerikaanse versie van 'Rijker Dan Je Denkt?' kan dit kleinood 150.000 dollar opbrengen.

prototype

Het gaat dan ook niet zomaar om het eerste het beste exemplaar van een T2. Het is één van de paar prototypes die Hot Wheels destijds maakte alvorens de Volkswagen T2 Beach Bomb op de markt te brengen. Echter lag het zwaartepunt van het ding te hoog om goed gebruikt te kunnen worden op de autolanceerinstallaties die Hot Wheels in die tijd op de markt had.

hot-wheels-beach-bomb_prototype

De ontwikkelaars gingen weer aan het werk en bouwden een T2 met surfplanken op de zijkant van de wagen, in plaats van achterin de bus. Die versie werd op de markt gebracht, al bestonden er intussen wel tal van prototypes met de surfplanken achterin.

En nu blijkt zo'n exemplaar dus exclusief genoeg om voor de hoofdprijs te verkopen. Wetende dat je die dingen destijds voor een appel en een ei bij de lokale krantenwinkel kon halen. De eigenaar denkt er trouwens voorlopig niet aan om het modelletje te verkopen.

hot-wheels-beach-bomb_prototype

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws