Ford trekt 'idiot-proof' ook door naar kinderen met Mustang Power Wheels

ford-powerwheels_7746_hr

Compleet idioot-overlevend' moest de Focus RS zijn. Met dank aan de Amerikaanse markt. Die denkpiste trekt het merk nu ook door naar de mini-Mustang die het samen met Fisher Price ontwikkelde. Waardoor het elektrische autootje tractiecontrole en tuimeldetectie heeft. Geen grap...

Weet je nog toen je zelf mocht trappen om vooruit te geraken in je verroeste go-kart die al 40 jaar deel uitmaakte van het gezin? Wel, tegenwoordig kruipen kinderen enkel nog maar achter het stuur van elektrisch aangedreven karretjes die gebaseerd zijn op bestaande wagens. Loop maar eens de Belgische zeedijk af op een zonnige dag.

Ook Ford hoopt een graantje mee te pikken in dat segment met haar 'Power Wheels Smart Drive Mustang' dat Fisher Price onder licentie in elkaar schroeft. De V8 wordt ingewisseld voor een scheermachienmotortje, al zorgt een luidspreker wel voor het 8-cilindergeluid. Helemaal straf zijn de veiligheidsvoorzieningen op deze mini-Mustang. Want een klein computertje aan boord houdt continu de wielen en rijhoek in het oog. Is er gripverlies, dan springt tractiecontrole bij. Dreigt er een tuimelactie, dan stopt de elektrische motor automatisch.

Daarnaast bouwt de motor zijn 'vermogen' gradueel op om een topsnelheid van 8 kilometer per uur te halen. Rot verwend, die kinderen van tegenwoordig. Wat zo'n hypermoderne go-kart kost? In Amerika alvast 359.99 dollar.

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws