Kiezen maar: Mercedes-Maybach of Mercedes S600 royale

Mercedes-600-Royale-VS-Maybach

Luxe troef natuurlijk in zo'n Mercedes-Maybach. Echter spring je er visueel niet hard mee uit de band. Want laat ons eerlijk zijn, de Maybach lijkt gewoonweg op een S-Klasse die door het ongetrainde oog dan weer lijkt op de lease-C-Klasse van je buur. En plots is daar de retro-geïnspireerde Royale 600...

Hoewel de vorige generatie Maybach een complete flop was kon je de knapen van de luxedivisie niet beschuldigen dat ze visueel niet geprobeerd zetten om iets anders neer te zetten. De nieuwe generatie loopt echter veel mooier in tred met het design van de Mercedes S-Klasse. Meer nog, in principe is het gewoon een verlengde S. Toegegeven, achterin wordt de luxe wel stevig opgekrikt maar laat ons eerlijk zijn; een groot deel van het cliënteel koopt zo'n Maybach om zelf mee te rijden en in gezien te worden (rappers iemand?).

Stukken interessanter wordt het als we de Mercedes Royale 600 er bij nemen. Een one-off die volgens bronnen in elkaar wordt gestoken door Galpin Autosports en gebaseerd is op de nieuwe S-Klasse en daar een compleet retro-geïnspireerde carrosserie over zwiert. De voor- en achterlichten, die komen dan weer van een SLS. En geef toe, het resultaat ziet er nog niet eens zo slecht uit. Moest geld dus geen probleem zijn, waar zou jij in rondbollen; Achterin een Mercedes-Maybach, of voorin de Royale 600?

Mercedes-600-Royale-VS-Maybach
Mercedes-600-Royale-VS-Maybach

Ps: Alle plaatjes van de Royale 600 in dit artikel komen van de toffe heren bij Autogespot.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Ricardo 09:00
afbeelding van Ricardo

Als ik mocht kiezen, geef mij dan maar de royale. De mooie elegante vormen, zeker achteraan, daar val ik voor. De lichten vooraan mochten iets anders zijn. Maar het zal toch bij een droom blijven.

moodystarfish 11:25
afbeelding van moodystarfish

volledig mee eens...

Uw reactie

Recente reacties

acce 2024

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws