Renault Kadjar versus de rest: wie kies jij?

kadjarvsderest_01

Renault heeft gisteren de prijzen voorgeschoteld van de Kadjar. Voor net geen 22.000 euro heb je er eentje op de oprit staan. Maar hoe verhoudt zich dat tegenover de concurrentie? Tijd om het vergelijkingsvat nog eens open te trekken.

Laten we eerst even alles in perspectief brengen, want de Kadjar is een zogenaamde 'crossover'. Een term die gebruikt - maar ook misbruikt - wordt door verscheidene merken. Want wanneer een wagen een Crossover dan wel een SUV is, hangt gewoon van de marketingafdeling af. Daarom is het niet altijd gemakkelijk om concurrentie te vinden. Toch sommen we de voornaamste kandidaten even op.

Renault Kadjar: 21.950 euro

De uitdager dus. Als instapper krijg je de Life-editie met een 130 pk sterke TCe-benzine onder de kap. Wat je nu juist allemaal wel of niet standaard krijgt staat nog niet helemaal vast. Verwacht je echter zoals bijna overal aan stoffen stoeltjes, een boordcomputer en de meest logische prullaria.
Met diesel: 25.950 euro

Nissan Qashqai: 21.990 euro

De 'brother from another mother', want onderhuids delen beide wagens platform en techniek. Een wagen die zich al lang bewezen heeft bij het publiek en daardoor in de meest comfortabele positie zit. Het is dan ook niet 'toevallig' dat Renault 40 euro onder de prijs van de Qashqai gaat...
Met diesel: 24.190 euro

Kia Sportage: 20.990 euro

Zonder twijfel de stoerste van het groepje. Eerder een SUV dan een crossover. Al kunnen we daar niet om malen. Voor zijn prijs krijg je namelijk enorm veel ruimte. En zeven jaar garantie natuurlijk.
Met diesel: 23.490 euro

Skoda Yeti: 19.180 euro

Qua afmetingen iets kleiner maar wel groots in kofferruimte. Daarnaast pakt hij nog eens uit met een simply clever prijskaartje, leuk rijgedrag en een unieke styling.
Met diesel: 22.180 euro

Hyundai Tucson: ??? euro

Zo nieuw dat er nog geen prijs van bekend is, al zal dat niet meer lang op zich laten wachten. Tot dan kan je richting diens voorganger kijken, de ix35. Die kost je 22.549 euro, zit aan het einde van zijn Carrière maar kan je waarschijnlijk met een vette korting krijgen.
ix35 met diesel: 25.549

Volkswagen Tiguan: 27.050 euro

De door zichzelf premium genoemde rivaal in het gezelschap. Het prijskaartje is dan ook navenhand. Al rijd je dan wel met een Duitser rond. Wat dat ook mag betekenen...
Met diesel: 27.260 euro

...

De lijst van concurrenten is oneindig. Zit jouw favoriet er niet tussen, laat het dan zeker weten in de comments!

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Stealth 13:26
afbeelding van Stealth

Ik ga voor een maatje kleiner en een stuk leuker: Jeep Renegade

Jacques 17:14
afbeelding van Jacques

Fiat 500X

Broemautootje 22:34
afbeelding van Broemautootje

doe mij maar die nieuwe Hyundai

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws