Gelukkig kunnen auto's niet praten [Video]

dodge-daytona-talking

Word je ook horendol van elk piepje en bliepje dat je wagen maakt wanneer je een handeling uitvoert? Wees blij dat constructeurs niet té hard zijn blijven steken in de jaren 80, want toen praatte de wagen tegen jou om iets te melden.

De jaren 80 waren de hoogdagen van KITT, je weet wel, die pratende Pontiac Firebird Trans-Am uit de televisiereeks Knight Rider. Succesvol genoeg volgens sommige constructeurs om een stukje KITT in productiewagens te steken. Vooral het feit dat de wagen kon communiceren met de chauffeur was destijds een heerlijke droom.

Dodge, die injecteerden hun Daytona-modellen met een vleugje menselijkheid. Nu ja, dat dachten ze destijds toch. Elke handeling of fout werd door een stem nog eens herhaald. Van passagiersdeur die nog open staat tot de sleutel in het contact steken, hij moest het je nog eens fijntjes melden. Wij zijn alvast blij dat dit anno 2014 een vervlogen idee is uit de autogeschiedenis.

Laatst gepubliceerd

Reacties (3)

Plaats een reactie
Yannick 12:37
afbeelding van Yannick

Mini sloeg er een paar jaar geleden nog in om twee "mensen" in je auto te steken met die speciale editie. Dat sloeg dik tegen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws