Vraag: Wanneer had jij je eerste wagen?

eerstewagenleeftijd3

Het is een heuglijk moment wanneer je eindelijk de sleutels van je eerste wagen in bezit kan nemen. Hoe oud was jij toen je je eerste wagen kocht/ kreeg/ stal?

Sommigen kregen het aftandse wrak van moeder, anderen kochten met hun zuurverdiende vakantiegeld een occasie met meer kilometers dan de gemiddelde Mercedes 180E. Hey, misschien was je eerst wagen wel een 180E!

Wij willen alleszins weten wanneer jij je eerst wagen had en wat dat juist was. Kijk je erop terug met weemoed, of ben je blij dat je dat wrak al ver achter jou hebt kunnen laten liggen. Daarom:

Wanneer kocht/ kreeg jij je eerst wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (24)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:38
afbeelding van Techno Patat

Ik kocht halverwege m'n 18e jaar van m'n zuurverdiende centjes een Volvo S60 2.4d gekocht en hij was zalig eigenlijk! Heerlijk comfortabel, geniale wegligging en goeje radio met toch een redelijk verbruik! Hij bolt nu nog binnen de familie eigenlijk, m'n ouders hebben 'em overgenomen van me nadat ik m'n alfa kocht :-)!

Adriaan 13:02
afbeelding van Adriaan

Ik was net 18 en kon de toyota starlet 1.5d bouwjaar 1994 overnemen van mijn zus. Ik denk nog altijd nostalgisch over dat autotje, dat ding was voor geen meter vooruit te krijgen, maar het betekende wel dat ik vrij was, ik moest er wel voor werken, maar de legendarische vakanties dat ik met dat bakje meegemaakt heb, zou ik terug willen beleven hoor :)

Het was ook een echte japanner, diesel en af en toe wat extra olie, en voor de rest heeft mijn jetje mij nooit teleurgesteld. Ik denk er soms nog over om zo eentje te kopen, spijtig dat je met zo een auto je leeftijd van toen niet terug krijgt :p

Adriaan 13:42
afbeelding van Adriaan

Ik stond tot een paar weken voor dat ik mijn vast rijbewijs mocht halen op het punt om ook een e36 316i sedan te kopen, langs een kant spijtig dat ik dat niet gedaan heb, maar langs de andere kant ook een geluk, nuja ik had niet veel keuze, de vorige eigenaar had een een zwaar accident mee vlak voor de werkelijk verkoop. Maar die e36 verbruikte toch makkelijk 3 keer zoveel als mijn braaf starletje. Heb je veel technische misserie meegemaakt met je e36?

Wim 14:24
afbeelding van Wim

18j (2004), MB 190D gekregen uit 1991, 2.0 atmo 4 cyl diesel, 75 paarden op de achterwielen, 18,5 naar 100 km/u, relatief zuinig(6,5) en zeker groot genoeg. Perfect voor die leeftijd.

Glenn 14:43
afbeelding van Glenn

Rond mijn 19de een jonge tweedehands E46 318i gekocht. Beste auto die ik ooit heb gehad, beklaag het me nog dat ik die al na 3 jaar heb verkocht. Het ding had alleen een sportstuur en een open dak (geen airco!), zelfs een radio casette :-) Buiten regulier onderhoud niets van stukken aan gehad. Wegligging was super met die lichte 4-cil in de neus.

Sven 16:32
afbeelding van Sven

Een 'Campus' lijkt me sterk, want dat zijn uitgeklede versies die er pas komen als het volgende model al geïntroduceerd is. En de Clio was er pas eind 1990. Da lijken me nu nog wel enorm fijne karretjes, die R5'jes. Die hebben ook een erg kenmerkend motorgeluid.

Sven 23:16
afbeelding van Sven

Ik ben even verder gaan zoeken en jullie hebben gelijk, er was inderdaad een R5 Campus van 1987 tot 1989 ook. Die had inderdaad de 1.1 carburateur met 46 pk, terwijl die van 1989-1993 60 pk aan boord had, uit een 1.4 singlepoint. (0-100 in respectievelijk 16 en 14 seconden, overigens).

Yannick 17:27
afbeelding van Yannick

mijn allereerste was een Fiesta van 1992. Op mijn 20ste. gekocht als motivatie om mijn rijbewijs eindelijk te halen (had eerst een motor-fetish)

Grappig genoeg nooit mee gereden op de openbare weg. moest thuis weg, op een grote priva parking gezet en compleet afgetrapt. Reden? Hij bracht nog maar 250euro op, kon ik er beter wat plezier mee hebben!

Deeboss 10:26
afbeelding van Deeboss

Eerste auto zelf gekocht was een Mg-f van 1998, ik was toen 24. Daarvoor steeds mama en papa's auto gebruikt :-). Zalig bakje, achterwielaandrijving, potent 1.8 motorke en verbruikte niet veel. Rustig rijden 6,5 à 7l, sportief rijdend kreeg ik hem niet boven de 8l. Veel spijt gehad als hij weg was, maar hoe gaat dat als je jong bent. Zou hem zo terugkopen, maar dan wel de vvc versie.

Carlos 11:09
afbeelding van Carlos

Eerste auto overgenomen van ons vader. Was een Peugeot 206 1.4 nafte. Top carretje met al bijnaam 'de Rally' :-). Nu firma wagen en mis deze kleine rakker toch wel ^^.

Sracerr 13:07
afbeelding van Sracerr

Ik was 15 jaar en kocht mijn eerste Alfa Alfetta 2 ltr. dubbelnokker om mee op vakantie te gaan. buiten dat er onderweg wat bezoekjes bij de autosloop gedaan moesten worden voor onderdelen verliep de rest v/d reis prima. (Wel een rot auto trouwens)

Quin 13:15
afbeelding van Quin

18 jaar heb ik Fiat Punto diesel gehad. Tweedehands gekocht door m'n ouders en de helft terugbetaald. Was zeer prettig bakje om mee te starten.

Heb ik 4-5 jaar mee gereden tot ik m'n eerste auto volledig met m'n eigen geld gekocht heb, een Alfa MiTo.

Mark 22:48
afbeelding van Mark

Mijn eerste wagen kocht ik in 1994. Was toen bijna 21 jaar. Het was een rode 3deurs Mazda 323 van Bj. 1986. Met een 55pk sterke 1100cc en 4 versnellingen toen nog.
Had daar toen 70.000 Bfr voor betaald. Leuk wagentje, heb destijds wel enorm gevloekt op die automatische choke.
Bij warme motor was het veelal vloeken om hem in gang te krijgen.
Nadien ingeruild voor een 323f GRSi(140pk) van '90

jo 10:52
afbeelding van jo

Mijn eerste wagen was een VW Jetta 1990 td met open dak en automatische deurvergrendeling. Gekocht met mijn eerste kredietkaart bij Beerens in Antwerpen voor 61.000 Bef.
Die auto was al 10 jaar oud en de bazin reed er enkel de kinderen meer naar school. Dus geen kilometers en perfect onderhouden door de garage zelf. Heb daar 3 jaar mee rondgereden en op vakantie geweest en een verbouwing mee gedaan.
Super comfortabel waar geen snelheidsduivel. Het was eigenlijk mijn beste auto ooit met het meest comfortable stuur. Maar doordat de carrosserie vierkant was het veel wind vangen als het stormde en men heeft maandelijks ingebroken door een simpele schroevendraaier tussen de deurhendels te duwen. Om den duur deed ik haar niet meer op slot. Sindsdien geen inbraken meer. Daarna kreeg ik een firmawagen LR Defender en zijn opkopers komen vechten om mijn Jetta te mogen kopen... voor 79.000 Bef. Ze zou nu ergens in Noord Afrika rond rijden volgens de opkoper want dit model gaat heel lang mee ;-)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws