Vraag: Kleverige zomer of schuivende winter?

warmofkoud

Het is een vraag die al jarenlang voor discussie zorgt tussen Autofans. Wanneer heb je de meeste fun in de wagen, tijdens de plakkerige zomermaanden of tijdens de schuivende winterdagen?

Tijdens warme zomerdagen kleeft de baan - en band - meer waardoor je net iets harder de bocht kan omhoeken. Voor chauffeurs die gek zijn van het snelle bochtenwerk is dit de hemel op aarde. Tel daar ook nog eens zomerse liederen en een heerlijke briesje in je gezicht bij op en je krijgt spontaan een glimlach op je tronie

Aan de andere kant van het spectrum heb je de winterfanaten. Onder het motto 'een bocht niet zijwaarts genomen is een bocht niet geleefd' sturen ze maar al te graag hun bolide tijdens de donkere wintermaanden zijwaarts over de rotonde. Als het dan ook nog eens sneeuwt gaan ze helemaal loos.

Twee types met elk een ander doel. Een precisiefan tegenover een zijwaartsfan. Maar welke ben jij? Met andere woorden:

Tijdens welke maanden heb jij het meeste pret in je wagen?

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Techno Patat 15:36
afbeelding van Techno Patat

Beiden, zolang het maar niet regent! Met m'n AWD zijn m'n bochtsnelheden geschift hoog, en dat is nog zoveel leuker in de zomer als je weet dat je door de warmte nog een extra marge grip hebt!

Tegenovergestelde is ook waar: als het sneeuwt is het het moment om eens een driftje te kunnen doen met m'n AWD terwijl ik toch nog steeds bakken meer grip heb dan de gemiddelde weggebruiker :-)!

Ik geniet van beiden heel veel, maar sneeuw moet niet langer duren dan een week (liefst 4-5x een paar daagskes op een jaar), ik ben alergisch een koude tenen :P!

Rebel 11:09
afbeelding van Rebel

Ookal is een droog en plekkerig circuit altijd leuk. Tijdens de winter of tijdens zware regen is er ook veel plezier te beleven op het circuit of op land wegen.

Quin 13:12
afbeelding van Quin

Vroeger de winters, maar tegenwoordig rijdt het Belgische volk met zo'n ei in hun gat dat het niet eigenlijk meer prettig is ;).

Geef mij maar de zomer!

Glenn 13:52
afbeelding van Glenn

Winter, goedkoop overstuur op een schoon laagske verse sneeuw. En het gezicht van mensen die een BMW zonder problemen een heuvel zien oprijden terwijl hun fwd daar staat te krabben is priceless :-)

anoniem 20:28
afbeelding van anoniem

Er wordt enorm veel over verteld, maar van die groep mensen die aan volgende criteria voldoet:
* graag rijden
* rwd auto binnen budget
* al met rwd gereden buiten de PlayStation
* familiaal niet verplicht zijn tot monovolume of suv

Ken ik er toch niet teveel die je nog een fwd kan verslijten...

Mensen die niet weten hoe zoiets rijdt... Ja die hebben bergen commentaar op rwd.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws