Kiezen maar: BMW 4 reeks VS Lexus RC

Lexus-RC-VS-BMW-4-serie

Lexus schokte vandaag het internet met beelden van hun nieuwste coupe, de RC. De vraag is echter of de Japanner kopers kan wegtrekken van de Duitse coupés.

Tegenover de RC zetten we de 4 Reeks. BMW's nieuwste coupe en opvolger van de 3-reeks coupe (maar durf dat niet zeggen op BMW-terrein). Om het gevecht eerlijk te houden, de RC beschikt duidelijk over het F-sport pakket op de plaatjes, opteren we voor de 4 Reeks 335i met M-performance pakket.

De RC 350 beschikt over een V6 met 305 pk, de 335i over een zes-in-lijn met 336 pk. De Lexus zullen we echter nooit met die V6 krijgen. Voor onze markt zal er naar alle waarschijnlijkheid alleen een 2.5 viercilinder (+ elektromotor) met 223 pk beschikbaar komen. Naar BMW land vertaalt zich dat in een 428i met een 245 pk sterke 2.0 viercilinder.

Lexus-RC-VS-BMW-4-serie
Lexus-RC-VS-BMW-4-serie
Lexus-RC-VS-BMW-4-serie

Maar wat kiezen jullie nu? Duitse degelijkheid of Japanse futurisme?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Carlos 19:54
afbeelding van Carlos

Lexus! Helemaal weg van :D

Glenn 20:08
afbeelding van Glenn

4 reeks, onder voorbehoud want wil de RC wel eens irl zien.
Voorlopig staat de RC echter op gelijke hoogte (laagte) met de Nissan Puke wat mij betreft.

jens 09:25
afbeelding van jens

Als in de lexus een 2l turbo zou komen zou ik de lexus kiezen. Anders de 428i want die rijd ook fantastisch .Lexus 2.5 hibride zegt mij niets.

Techno Patat 12:23
afbeelding van Techno Patat

Hmm, lastige keus! Ik denk de 4-reeks als ik niet moet betalen! Want zoals hij op die foto's staat zal hij niet ver van de 100k landen denk ik.

Dan valt dat bij lexus veel beter mee want de is250 heb je met veel opties voor relatief weinig geld. Als het mijn geld was dus krijg je veel meer auto bij lexus, en nog eens veel unieker ook! Want elke 4-reeks ziet er binnen 5j toch bijna uit als jouw 435i door iedereen die een goedkope 2ehands 420 'upgrade'. De lexus zal wel uniek blijven! Al vind ik die middenconsole maar niets! Precies een rekenmachine...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws