5 hoogtepunten van Yannick (buiten de slaapkamer)

ydg

Autofans bestaat 5 jaar, tijd voor een terugblik. Yannick, al 3 jaar redactielid, stelt zijn 5 hoogtepunten voor.

1. Toezeggen

Ooit had ik het genoegen foto's te nemen in "The Engine Room". Een beruchte plaats boven Garage Beerens die vol stond met supercars en afgesloten was door een lange glazen wand. Aan de andere kant was er een knappe classy James Bond-achtige bar waar je dan naar al dat moois kon kijken. De foto's werden opgemerkt door één van de founding fathers van Autofans. Aangezien ik ook uit de buurt was vroegen ze of ik eventueel interesse had in het vervoegen van de redactie. Na mijn laatste jaar op school ben ik op die vraag ingegaan. Dat heb ik me nog nooit beklaagd!

The-Engine-Room

2. De supercars

Uiteraard... gewoon kunnen rijden met verschillende wagens is geweldig. Dat er af en toe wagens tussenzitten met dik over de 400 pk of zelfs ruim 500 pk maakt het alleen maar beter. De eerste supercar die ik geheel zelf kon testen was de Jaguar XK-RS. Een absoluut onvergetelijke ervaring. Naderhand volgde nog een GT-R Track Pack en recent nog de dakloze Bumblebee mogen ervaren. Elke dag met een supercar doe je niets anders dan rijden (en tanken). Moest ik ergens zijn om 12 uur en was dit normaal 15minuten rijden dan vertrok ik om 10 uur om de allerlangste weg mogelijk tot men bestemming te maken. Gewoon puur rijplezier! Bijkomend pluspunt is het plezier dat je met die wagens andere kan doen. Je neemt vrienden mee, gaat ermeer werken en af en toe aan het licht je V8 eens laten brullen voor "die kleine met zijn camera" te plezieren. TOP!

Jaguar-xk-rs

3. Autofans weekends

Praktisch elk jaar doen we met de redactie een weekend in de Ardennen. We nemen onze partners mee en beter nog een gevarieerde vloot auto's. van een stevige SUV tot een sportieve hatchback, we wisselen regelmatig af van auto zodat iedereen tevreden is. De weekends brengen we dan ook door met rijden, toffe activiteiten met de groep en uiteraard automotive musea of oude fabrieken als die van Imperia een bezoekje brengen. Af en toe kan er ook gelachen worden als er eens iets misgaat. Zoals een 4x4 vast rijden op een lullig nat grasveld.

autofans-imperia

4. "Autofans live in ..."

De salondagen zijn zeker elk jaar iets om naar uit te kijken. Geneve, een top salon met alles op afstand: op 40m² 3 Veyron's, om de hoek een Huayra en erover een Koenigsegg. Je weet de eerste keer niet waar te kijken! Maarrr je bent er om te werken. De overvolle perszalen zijn op zich al indrukwekkend als je daar als beginner binnenkomt. Foto's, foto's en nog een foto's maken tot je ééne oog nog amper licht doorlaat, dan spurten naar de collega's, foto's bewerken, renamen, resizen, taggen en uploaden in recordtijden. Af en toe eens op de foto met Valentino Balboni, Chriss Harris, Victor Muller etc. Na een lange dag terugkeren naar je goedkope euhm... hotel. maakt het eigenlijk af. Uitgeput naar huis.

geneve

5. De eerste rijtest

Na enkele maanden op proef was het tijd voor mijn eerste testwagen. Geen platte 1.0 Micra maar al direct een toen spliksplinternieuwe Mini Cooper S Countryman All4. De eerste echte rijtest, eerste keer foto's maken en proberen om een leesbare, aangename en allesomvattende rijtest te schrijven. Aangezien "Nederlands" nooit mijn beste vak was, is dit niet altijd zonder vauten. Gelukkig staan de collega's klaar om alle fouten er uit te halen en te verbeteren! Terug naar de rijtest. De Mini werd opgehaald in hartje winter, alles continu wit van de sneeuw en er was enige stress i.v.m. gladheid en al meteen je eerste wagen crashen. Gelukkig was het All4 systeem echter zo goed dat het leek alsof da baan gewoon vochtig was. Die Mini werd uiteindelijk één van de vele die ik al heb kunnen testen. Grappig genoeg zien die er vanbinnen na al die jaren nog steeds hetzelfde uit.

eerst-rijtest

5.2 Persreizen

Zelf heb ik het genoegen gehad al redelijk wat persreizen te mogen meemaken. De absolute topper was ongetwijfeld die met Maserati. Volgas gaan op circuit, bijgestaan worden door ervaren racer's (en het effectief winnen van de opdrachten) maakte alles onvergetelijk! Een bijkomend extraatje als boten-fan was het gekoppelde bezoek aan Riva. Mijn droomboot zien gebouwd worden is echt geweldig. De gewonnen beker en "diploma" staat hier nog steeds te pronken!

Master-Maserati

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws